Nuoret laulajat pyrkivät Pavarottin opetukseen

55 nuorta lahjakasta laulajanalkua, jotka olivat kotoisin ympäri maailmaa, osallistui eilen Modenassa Italiassa pidettyihin pääsykokeisiin, joissa itse Luciano Pavarotti oli valitsemassa oppilaita uuteen Modena Music Academyyn. Pavarotti opettaa Academyssa säännöllisesti aina, kun hän on kotikaupungissaan.

Tilaisuus oli useille pyrkijöille todella jännittävä. Joillain kokelaista ääni särkyi silkasta jännityksestä. Yksi tenoriparka unohti lisäksi aariansa sanat, ja Pavarotti joutui toimimaan kuiskaajana.

Pavarotti valitsi Modenassa pidetyistä koelauluista viisi laulajaa, jotka pääsevät aloittamaan opintonsa tammikuussa. Loput opiskelijoista valitaan myöhemmin Yhdysvalloissa ja Britanniassa pidettävissä koelauluissa.

Pavarotti kehui erityisesti japanilaissopraano Sanae Kachin ääntä. Hän sanoi Kachille, että tämän äänessä on vielä kehitettävää, mutta hän uskoo laulajattaren kykyihin.

Pavarotti pitää vielä 40 kaupunkia käsittävän kiertueen ensi vuonna ennen kuin hän vetäytyy julkisuudesta suuren tähden elkein. Hän on päättänyt jäädä eläkkeelle laulajanuraltaan, kun hän täyttää ensi vuonna 70 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat