Nummelan vire romahti päätössarjassa

Petri Nummelan toiveet pääsystä trapin loppukilpailuun karahtivat sunnuntaina karille Markopoulon ampumakeskuksessa Ateenan olympialaisissa. Nummela rikkoi päätössarjassaan vain 19 kiekkoa 25:stä ja keräsi yhteistuloksekseen 117 kiekkoa. Se riitti jaettuun 14. sijaan.

Vielä ennen päätössarjaa Nummela oli kakkosena. Hän aloitti toisen karsintapäivän täydellä 25 kiekon sarjalla ja oli vahvasti menossa kuuden parhaan finaaliin. Iloisen ampujan sijasta radalta poistui kuitenkin pettynyt mies.

- Vei aika kauan aikaa kasata itsensä. Loivasti sanottuna harmittaa, Nummela totesi ehdittyään toimittajien haastattelurinkiin.

Nummela missasi päätössarjassaan kiekot 5, 9, 10, 18, 22 ja 24. Puolet pummeista tuli vasemmalle lähteneistä kiekoista, puolet suoraan lähteneistä. Nummela ei selitellyt epäonnistumisia tuulen voimistumisella, vaan joutui ihmettelemään parhaan ampumavireen katoamista. Vielä ennen päätössarjaa lataus tuntui olevan kohdallaan.

- Pulssi katosi yllättävän aikaisessa vaiheessa sarjaa, Nummela kertoi ja joutui perehdyttämään kuulijansa haulikkoammunnan fyysisen suorituskyvyn saloihin.

Toisin kuin kivääri- ja pistooliammunnassa, matala syketaso ei ole haulikossa eduksi, vaan kisa onnistuu parhaiten, jos syke on 110-115:n tienoilla.

- Pulssini laski leposykkeen tasolle kisan aikana. Yritin saada sitä keinotekoisesti ylös jalkoja heiluttamalla, mutta ampuminen meni väkinäiseksi, Nummela kertoi.

Keskiarvotulos

Nummelan peruskilpailun tulos vastaa suunnilleen hänen tämän kauden keskiarvoaan. Hollolalainen on kuitenkin yleensä venynyt kansainvälisissä kisoissa, kuten tämän vuoden maailmancupissa Sydneyssä, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Hänen peruskilpailun ennätyksensä on 121 rikottua kiekkoa.

Nummela jäi Ateenassa neljän kiekon päähän finaalista. Päätössarjan epäonnistumisesta huolimatta hänelle jäi ensimmäisistä olympialaisistaan hyvät muistot.

- Neljä hyvää sarjaa korvaa tämän epäonnistumisen, 33-vuotias hollolalainen sanoi ja arveli harmituksen häviävän jo iltaan mennessä.

Viimeisen sarjan pettymystä Nummela ehti purkaa kisan jälkeen dopingtestissä, johon valvoja häntä kiirehti.

Ammunta:

Miehet, trapin karsinta 125 laukausta (6 parasta loppukilpailuun):
1) Aleksei Alipov Venäjä 124
2) Lance Bade USA 122
3) Giovanni Pellielo Italia 122
4) Khaled Al-Mudhaf Kuwait 121
5) Adam Vella Australia 121
6) Ahmed Al-Maktoum Arabiemiraatit 121
7) Olaf Kirchstein Saksa 119
8) Michael Diamond Australia 119
9) Francesco Amici San Marino, Francisco Boza Peru, Derek Burnett Irlanti ja Stephane Clamens Ranska 119
13) Bret Erickson USA 118
14) Petri Nummela Suomi, Nidal Asmar Libanon, Rodrigo Bastos Brasilia, Karsten Bindrich Saksa ja Naser Meqlad Kuwait 117

Nummela karsiutui finaalista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat