Novak Djokovicilta hurja uutinen kesken Ranskan avointen – "En rehellisesti sanottuna tiennyt"

Novak Djokovic ei ole varma pystyykö hän pelaamaan Ranskan avoimen tennisturnauksen puolivälierissä loukattuaan polvensa.

Serbialaistähti sanoi maanantaisen voittonsa jälkeen, ettei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan, mutta hän toivoo kykenevänsä astumaan kentälle. Hän arvioi, että tiistaina on määrä tehdä lisää testejä.

– Olemme tehneet joitakin (testejä) lääkärin kanssa juuri nyt ottelun jälkeen. Joitakin positiivisia uutisia, mutta myös ehkä huolenaiheita, joten katsotaan huomenna, hän jatkoi.

Djokovic loukkaantui maanantaina ottelussa Argentiinan Francisco Cerundoloa vastaan. Hän tähdensi ottelun jälkeen, että kivut olivat ehdottomasti häirinneet häntä ottelun aikana.

– Yhdessä vaiheessa en rehellisesti sanottuna tiennyt, pitäisikö minun jatkaa vai ei, Djokovic sanoi.

Hän kertoo saaneensa vaivoihinsa lääkkeitä. Kolmannen erän jälkeen hän oli pyytänyt lisää lääkettä, ja sitä myös saanut. Sittemmin hän sai kuulla, että oli saanut maksimiannoksen, joka oli hänen omien sanojensa mukaan alkanut potkia jotakuinkin niillä main, kun hänen onnensa alkoi jälleen kääntyä Pariisissa.

Serbialaissuuruus käänsi kohtaamisessa tappioaseman edukseen ja eteni miesten kaksinpelin puolivälieriin. Djokovic otti jo toisen peräkkäisen voittonsa viidessä erässä, kun hän kaatoi neljännen kierroksen ottelussa Cerundolon 6–1, 5–7, 3–6, 7–5, 6–3.

Yli nelituntinen jännitysnäytelmä

Ottelu kesti 4 tuntia ja 37 minuuttia. Djokovicin edellinen jännitysnäytelmä Italian Lorenzo Musettia vastaan oli päättynyt paikallista aikaa sunnuntain vastaisena yönä klo 3.07, eikä serbialainen ollut Cerundoloa vastaan terävimmillään oman liikkeensä kanssa. Serbialaispelaajan pohjetta myös hoidettiin ottelun aikana.

Turnauksessa 23:nneksi sijoitettu Cerundolo sai ottelussa voiton avaimet käteensä, sillä argentiinalainen johti neljättä erää 4–2. Cerundololla oli myös murtopallo erän ollessa 5–5-tilanteessa, mutta argentiinalaishaastaja ei vain pystynyt katkaisemaan ottelua.

– Olin kolmeen tai neljään otteeseen vain pisteiden päässä tappiosta. En ole varma, miten onnistuin voittamaan tämän ottelun, 37-vuotias Djokovic ihmetteli kenttähaastattelussa.

Urallaan ennätykselliset 24 grand slam -mestaruutta voittanut Djokovic teki ottelussa uuden ennätyksen, sillä serbialainen ohitti Roger Federerin grand slam -turnausten otteluvoittojen määrässä. Voitto oli Djokovicille uran 370:s grand slam -tasolla.

Djokovic on voittanut Ranskan avoimet urallaan kolmesti (2016, 2021, 2023) ja edennyt nyt 15 kertaa peräkkäin turnauksen puolivälieriin.

"Yritän saada kostoni"

Djokovicin olisi tarkoitus kohdata puolivälierissä Norjan Casper Ruud. Seitsemänneksi sijoitettu Ruud kaatoi maanantai-iltana 12:nneksi sijoitetun Yhdysvaltain Taylor Fritzin erin 7–6 (8–6), 3–6, 6–4, 6–2.

Ruud on edeltävinä kahtena vuotena nähty Ranskan avointen finaalissa. Viime vuonna hän taipui finaalissa Djokovicin käsittelyssä ja vuonna 2022 pidemmän korren vei Rafael Nadal.

– Minulla ei ole mitään menetettävää (Djokovicia vastaan) ja yritän nauttia siitä (ottelusta), Ruud sanoi.

Hän tähdensi kuitenkin, että Djokovicin kohtaaminen on aina vaikea haaste ottelupaikasta riippumatta.

– Yritän saada kostoni, Ruud sanoi, mutta lisäsi olevansa varma, että Djokovic on hyvässä iskussa.

Djokovic on vienyt voiton viidessä kaksikon kuudesta kohtaamisesta. Ruud tosin voitti serbialaistähden heidän ottaessaan toisistaan mittaa aiemmin tänä vuonna.

Ruud on edennyt finaaliin neljästä edellisestä Masters-tunauksesta, jossa hän on yltänyt puolivälieriin saakka. Vuoden 2022 Yhdysvaltain avoimissa hän hävisi Carlos Alcarazille.

17-vuotias Andrejeva puolivälieriin

Miesten kaksinpelissä viidenneksi sijoittuneen Daniil Medvedevin turnaus päättyi maanantaina, kun venäläinen hävisi 11:nneksi sijoitetulle Australian Alex de Minaurille. Vikkelä australialainen kukisti Medvedevin 4–6, 6–2, 6–1, 6–3.

Naisten kaksinpelissä ei yllätyksiä nähty, sillä kakkossijoitettu Aryna Sabalenka ja nelossijoitettu Jelena Rybakina etenivät helposti jatkoon. Huippukaksikko sai puolivälieriin seuraa vasta 17-vuotiaasta Mirra Andrejevasta, joka nujersi Ranskaa edustavan Varvara Gratshevan 7–5, 6–2.

Venäläissensaatio Andrejevasta tuli Ranskan avointen nuorin puolivälieriin yltänyt naispelaaja sitten Bulgarian Sesil Karatantshevan vuonna 2005. Karatantsheva ylsi puolivälieriin ja koko uransa parhaaseen grand slam -saavutukseen 15-vuotiaana.

Grand slam -turnauksen puolivälieräpaikka on Andrejevalle uran ensimmäinen. Venäläinen haastaa seuraavassa ottelussaan tämän vuoden Australian avointen mestarin Sabalenkan.

Lue myös:

    Uusimmat