Novak Djokovic mursi hiljaisuuden – puolustaa itsepintaisesti kantaansa "Olen valmis maksamaan sen hinnan"

Maailman tenniksen ykköspelaaja Novak Djokovic on murtanut hiljaisuuden Australian avoimen tennisturnauksen rokotekohun jälkeen. Djokovic antoi BBC:lle pitkän haastattelun, jossa hän kertoo muun muassa suhtautumisestaan koronarokotuksiin.

Djokovic ei halua, että hänet yhdistetään rokotevastaisiin. Häneltä kysyttiin, aikooko hän uhrata osallistumisen Wimbledoniin ja Ranskan avoimiin rokotekantansa vuoksi.

– Kyllä, olen valmis maksamaan sen hinnan, Djokovic sanoi.

Sekä Ranskan avoimien ja Wimbledonin Grand Slam -turnausten osalta rokotepakko on ainakin toistaiseksi voimassa, mikä tarkoittaisi sitä, että Djokovic ei pääse turnauksiin mukaan.

Djokovic toivoo, että rokotevaatimukset isoissa turnauksissa muuttuvat ja hän pääsisi jahtamaan lisäpystejä. 

– Periaate siitä, että saan päättää omasta kehostani on tärkeämpi kuin mitkään mestaruudet. Yritän olla vartaloni kanssa sopusoinnussa niin hyvin kuin mahdollista, Djokovic avasi kantaansa.

Djokovic kertoo, että on aina yrittänyt voida hyvin ja yrittänyt myötävaikuttaa urheilusuoritukseensa muuttamalla ruokavaliotaan ja nukkumistaan. Serbitähti sanoo olevansa myös valmis harkitsemaan rokotusta tulevaisuudessa.

– En ole koskaan ollut rokotuksia vastaan. Ymmärrän, että tätä virusta vastaan yritetään taistella maailmanlaajuisesti, ja toivottavasti se saadaan aisoihin.

Djokovic on yksi kaikkien aikojen parhaista tennispelaajista 20 Grand Slam -voitolla. Rafael Nadal siirtyi tilaston kärkeen voittamalla Australian avoimet, joihin Djokovic ei päässyt osallistumaan. Nadalilla on nyt 21 Grand Slam -turnausvoittoa.

Lue myös:

    Uusimmat