Mainos

Nostalgiset kuvat laivalegendoista: Miten kävi Viking Isabellan, Cinderellan, Georg Otsin ja muiden?

Kaikki muistavat Silja Linen ja Viking Linen legendaariset laivat, mutta missä muun muassa Viking Isabella ja Cinderella sekä Georg Ots ovat nyt? MTV Uutiset keräsi nostalgisen kuvakoosteen.

Siljan "ysärihitti" Europa palaa uudistuneena merelle Helsingin ja Tallinnan välille kolmen viikon päästä. Laiva aloittaa liikennöinnin 12.12. täysremontin jälkeen. Tarkemmin Europan vaiheista voit lukea täältä.

Tallinnan-liikennöintiä vuonna 1993 aloittaessaan suuren väkijoukon kannelleen vetänyt Silja Festival seilaa nykyään nimellä Mega Andrea Corsica Ferries -yhtiölle. Se asetti aluksen viime vuonna reitille Livorno–Golfo Aranci.

Virolaisen laulajan Georg Otsin mukaan nimetty ja reippaasta meiningistään tunnettu matkustaja-autolautta liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä vuosina 1980–2000 aluksi Neuvostoliiton lipun alla ja myöhemmin Venäjän. Kesäkuussa 2014 Viron yleisradioyhtiö kertoi, että Georg Otsin vuokrannut kiinalaistaho olisi romuttanut sen laittomasti.

Silja Linen Finlandia liikennöi nykyään nimellä Princess Maria St. Peter Linelle. Princess Maria alkoi liikennöidä Pietarin ja Helsingin välillä huhtikuussa 2010.

Nykyään Kyproksella nimellä Celestyal Crystal seilaava alus on aiemmin tunnettu muun muassa Siljan Sally Albatrossina ja Silja Operana. Nykyään sen omistaa Louis Cruise Lines. Siljan omistuksessa se risteili Helsingistä Pietariin, Riikaan, Tallinnaan ja Visbyhyn sekä Tukholmasta Tallinnaan.

Jo vuonna 1989 liikennöintinsä aloittanut Viking Cinderella seilaa merellä edelleen, mutta nykyään nimi on pelkkä Cinderella. Alus oli valmistumisaikanaan maailman suurin autolautta. Nykyään se kulkee reittiä Tukholma–Maarianhamina.

Viking Linen Isabella muistetaan muun muassa siitä, että se oli yksi Viking Linen laivoista, joilla Army ja Danny vetivät lavashow-numeroaan. Isabellalla kuvattiin myös Jukka-Pekka Palon juontamaa Megavisaa vuosina 1991–1995. Isabella myytiin Tallinkille vuonna 2013, ja nykyään se liikennöi Tukholman ja Riikan välillä nimellä Isabelle.

Viking Song -nimellä aloittanut autolautta on nykyään nimeltän Regina Baltica. Sittemmin alus myytiin Tallinkille. 2010-luvulla laivaa on vuokrattu ja se on toiminut muun muassa kelluvana hotellina.

Silja Linen vuonna 1976 valmistunut Wasa Queen matkasi Genovaan vuonna 2001 G8-teollisuusmaiden huippukokouksen laivahotelliksi. Laiva seisoi pitkään myynnissä. Lopulta se romutettiin Intiassa vuonna 2013.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.