Norwich-luotsi avasi Teemu Pukin yllättävän penkkikomennuksen syitä, yritti yllättävää kikkaa – "Se ei onnistunut"

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke joutui median uteluiden kohteeksi, kun joukkueen tähti Teemu Pukki aloitti Everton-ottelun vaihtopenkiltä.

Pukki aloitti Evertonia vastaan pelatun ottelun vaihtopenkiltä ensimmäisen kerran tällä Valioliiga-kaudella. Norwichin maalitykin penkkikomennus tuli monelle yllätyksenä, vaikka Pukin edellisestä Valioliiga-osumasta onkin vierähtänyt jo hyvä tovi.

– Teemu tietää, että minä tuen häntä aina. Ihmiset puhuvat siitä, kuinka kauan hänen edellisestä pelitilannemaalistaan on. Hän tietää, että luotan häneen täysin, Farke aloittaa Norwich Evening Newsin mukaan.

Farken mukaan vaihtokomennuksella haettiin uudenlaista ratkaisua Pukin maalittomaan jaksoon.

– Välillä on järkevämpää tuoda pelaaja kentälle virkeämpänä vaihdosta, kun vastustaja on hieman väsyneempi, jotta kuivan kauden saisi poikki. Sitä me yritimme, mutta se ei onnistunut maalin muodossa, Farke perustelee.

Valioliiga on palannut koronaviruksen aiheuttamalta tauolta hurjalla ryminällä. Ottelutahti on tiivis ja pelejä pelataan kahdesti viikossa, jotta kausi saataisiin pakettiin heinäkuun lopulla. Rotaation merkitys korostuu, kun pelaajat joutuvat kovalle rasitukselle.

– Meillä on 10 peliä viiteen viikkoon kuumissa olosuhteissa, eikä meillä ollut kunnollista harjoituskautta. Se on raskasta varsinkin hyökkääville pelaajille. Yritämme saada tuoreutta ja terävyyttä peliimme, joten kierrätämme kokoonpanoamme, Farke sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat