Mainos

Norjassa merihätään joutunut risteilyalus on tuliterä – tarjoaa varakkaille risteilyasiakkaille matkoja eksoottisiin kohteisiin

Norjanmerellä merihätään joutunut risteilyalus on varsin uusi. Viking Sky -niminen laiva teki neitsytmatkansa vasta vähän yli kaksi vuotta sitten eli 25.2.2017

Alus rakennettiin Viking Cruises -varustamon tilauksesta Fincantierin telakalla Anconassa Italiassa vuosina 2013–16 ja se kastettiin Viking Sky-nimellä 23.6.2016 Norjan Tromssassa.

Aluksen huippunopeus on 20 solmua eli noin 37 kilometriä tunnissa. Pituutta aluksella on 228 metriä, laivan leveys on 28 metriä ja syväys   

Matkustajia alukselle mahtuu 944 ja heille kaikille on hyttipaikat. Määrä on jopa yli tuhat vähemmän kuin osalla Suomen, Ruotsin ja Viron välisessä liikenteessä liikennöivillä aluksilla.

Henkilökuntaa alukselle mahtuu 465. Viking Sky purjehtii Norjan lipun alla ja sen kotisatama on Bergen.

Alus on risteillyt palveluksensa aikana eri puolilla maailmaa. Sillä on tehty matkoja Pohjois-Atlantin lisäksi myös Karibialla ja Välimerellä. Alus on vieraillut muun muassa Meksikossa, Jamaikalla, Belizessä, Islannissa, Grönlannissa, Skotlannissa, Espanjassa ja Tunisiassa.

Osa kymmenen aluksen sarjaa

Viking Sky on osa kymmenen identtisen laivan sarjaa, jonka Viking Cruises varustamo on tilannut kokonaisuudessaan. 

Viking Skyn sisaralukset ovat ovat tällä hetkellä (käyttöönottovuosi suluissa) Viking Star (2015), Viking Sea (2016), Viking Sun (2017), Viking Orion (2018), Viking Jupiter (2019). Viking Jupiterin ensimmäinen risteily oli vasta noin kuukausi sitten Välimerellä.

Tellus ja Venus -alukset ovat rakenteilla ja niiden odotetaan valmistuvan vuonna 2021. Lisäksi yhden vielä nimeämättömän aluksen odotetaan valmistuvan vuonna 2022 ja sarjan viimeisen 2023.

Varustamo aloitti jokiristeilyillä Venäjällä

Aluksen omistavan varustamon Viking Ocean Cruisesin perusti norjalainen Torsten Hagen vuonna 1997.

Yritys on rekisteröity Sveitsiin, jossa myös Hagen myös asuu. Talouslehti Forbesin mukaan yhtiö aloitti risteilytoiminnan vuonna 1997 neljällä jokilaivalla Venäjällä.

Nykyään varustamo palvelee lähinnä varakkaita Yhdysvaltalaisia ja brittiläisiä risteilyasiakkaita, joille se tarjoaa matkoja eksoottisiin kohteisiin, kuten Pohjois-Atlantille.

Hagen on ansainnut merkittävän määrän rahaa risteilytoiminnalla. Hän on eräs Norjan rikkaimmista henkilöistä. Forbes arvioi hänen omaisuutensa arvoksi tänä vuonna noin 2,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lähteet: Cruisemapper, Forbes

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja