Norjassa kuohuu – brittilehti otsikoi härskisti Therese Johaugin olympiakullasta

Katso videolta Tulosruudun raportti naisten yhdistelmäkilpailusta.

Brittilehti The Guardian nosti otsikkoonsa Therese Johaugin dopingkäryn tämän voitettua uransa ensimmäisen henkilökohtaisen olympiakultansa Pekingin yhdistelmäkilpailussa.

Johaug ei päässyt neljä vuotta sitten mukaan olympialaisiin kilpailukieltonsa takia. Hän oli voittanut vuonna 2010 Vancouverissa viestissä olympiakultaa, mutta henkilökohtainen kultamitali puuttui.

Norjalaistähti voitti lauantaina ylivoimaisesti yhdistelmäkilpailun ja sunnuntai-iltana Johaug sai vihdoin kauan himoitun mitalin. Palkintojenjakotilaisuudessa Johaug liukasteli lavalla.

– Kävin läpi niin monia tunteita. Se oli hiukan liikaa. Päässäsi pyörii niin paljon ajatuksia ja sitten kun seisot siellä ja lopulta saat todisteen, että olet olympiavoittaja, Johaug summasi Aftonbladetille.

The Guardian nosti otsikossaan esille Johaugin aiemmin tapahtuneen dopingkäryn. 

– Dopingista tuomittu Therese Johaug voitti olympialaisten ensimmäinen kultamitalin, brittilehti otsikoi.

Aihe on noussut Norjassa puheenaiheeksi. Myös Johaug kommentoi otsikointia.

– Heillä on oikeus laittaa omat otsikkonsa. Tiedän sisimmässäni, että mitä edustan ja mitä olen tehnyt. En ajattele sitä enää. Se yksinkertaisesti katoaa minusta, Johaug sanoi.

Norjalaiselta kysyttiin, että onko hän väsynyt siihen, että dopingasiaa nostetaan jatkuvasti esille.

– En välitä. He voivat kirjoittaa mitä haluavat, mutta olen luottavainen itseeni ja siihen, mitä edustan. Tiedän mitä silloin tapahtui, Johaug totesi.

Pekingin olympialaisten maastohiihdossa on seuraavaksi vuorossa sprintit, jotka kisataan tiistaina. 

Lue myös:

    Uusimmat