Norjan hiihtotähdeltä paljastus Aleksandr Bolshunovin hämmentävästä tavasta – "Väkivaltainen"

Maastohiihdon norjalaistähti Emil Iversen kertoi VG:lle Venäjän Aleksandr Bolshunovin eriskummallisesta tavasta kommunikoida.

Bolshunov ei puhu englantia, joten kommunikoinnin tulee tapahtua eri keinoin. Venäläinen on tunnettu voimakkaasta hiihtotyylistään ja mukana saattaa silloin tällöin olla mukana rumia temppuja. Iversen kertoo, kuinka muut hiihtäjät kommunikoivat venäläisen kanssa.

– Hän tekee sitä usein väkivallalla. Hän joko liukuu meitä päin tai lyö olkapäähän. Hän melkein kuristi Sjur Rötheä Lahden lehdistöalueella NRK:n lähetyksessä. Meillä on erilaisia keinoja tehdä sitä. Kuten kun Nossum (Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr) oli menossa onnittelemaan häntä Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun voitosta, niin Bolshunov otti hänen kädestä kiinni ja heitti hänet maahan, Iversen kertoo.

– Hän on hiukan väkivaltainen. Ei sen vuoksi, että hän löisi meidät maahan, vaan hänen käytöksensä on karua ja hän on kova ladulla. Hän on ajanut maihin useita hiihtäjiä, Iversen jatkaa.

Nelinkertainen maailmanmestari Iversen toteaa kuitenkin, että mukana on huumoria ja muut hiihtäjät suhtautuvat siihen rauhallisesti. Iversen kertoi Lillehammerin kisaviikonloppua edeltävässä lehdistötilaisuudessa, että seisoo edelleen sanojensa takana.

– En vieläkään puhu hänen kanssaan. Seison sen takana, mitä olen sanonut. Olen hiukan huolissani. Se on selvää, että hän on pelottava, Iversen totesi.

Norjan maastohiihtomaajoukkueessa ollaan kuitenkin kiitollisia, että Bolshunov on kilpailijoiden joukossa. 

– Jos hän ei olisi ollut siellä, emme olisi voineet harjoitella puoliakaan ja samalla seurata tarkkaan ruotsalaisia. Bolshunov on siellä ja silloin meidän tulee löytää marginaaleja joka puolelta ja tehdä parhaamme. Se on mielestäni tärkeää, koska olemme niin hyviä, Iversen päätti. 

Maastohiihdon maailmancupissa kisataan viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja