Norjalaisia katkarapuherkkuja 8.9.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana norjalainen keittiömestari Charles Tjässem

Katkarapuja tomaatin ja mustien oliivien kanssa


20 g mustia kivellisiä oliiveja
5 tomaattia
sitruunatimjamia ja
persiljaa
sitruunan kuorta
suolaa, pippuria
Puolita oliivit ja poista kivet. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen ja sen jälkeen heti kylmään veteen jäähtymään. Vetäise kuori pois. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Mausta sitruunatimjamilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla.
150 g norjalaisia katkarapuja liemessä Siivilöi liemi kattilaan. Anna katkarapujen kuivahtaa.

Bulgur


50 g kuskusia tai bulguria
1/2 dl tai enemmän katkarapujen lientä
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
(sitruunamehua)

Kiehauta liemi ja kaada kuskussuurimot joukkoon, sekoita ja anna imeytyä hetken aikaa. Lisää oliiviöljy ja mausteet. Kokoa bulgurista, tomaatista, katkaravuista ja oliiveista annos lautaselle.

Munakoisokaviaari norjalaisten katkarapujen kanssa


4 pientä munakoisoa
vähän salotti- tai keltasipulia
sitruunamehua
oliiviöljyä
rakuunaa
suolaa ja pippuria

Paahda munakoisot "mustiksi" ja pehmeiksi uunissa. Raavi sisus veitsellä. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli Lisää oliiviöljyä niin että saat sopivan paksuista "kaviaaria". Mausta sitruunamehulla , rakuunalla, suolalla ja pippurilla.

150 g norjalaisia katkarapuja liemessä
oliiviöljyä
sitruunamehua
pippuria myllystä

Valuta katkaravut ja anna niiden kuivahtaa. Mausta oliiviöljy- ja sitruunatilkalla sekä pippurilla ja anna maustua hetken aikaa.
Muotoile "munakoisokaviaarista" lusikalla "pieniä munia" ja nosta päälle marinoituja katkarapuja.

Lue myös:

    Uusimmat