700 kilometrin hiihtolenkki! Norjalaismestari sivakoi viikonlopussa uskomattoman maailmanennätyksen – "Lopetin, kun tämä oli vielä mukavaa"

Anders Aukland teki viikonloppuna vähän pidemmän hiihtolenkin.

Aukland lähti matkaan lauantaiaamuna kello 6 ja lopetti hiihtämisen 41 tuntia myöhemmin sunnuntaina kello 23. Hänellä oli matkaseuranaan Simen Östensen ja Joar Thele.

Kolmikko ylitti sunnuntaina aamupäivällä yhdessä 530 kilometrin rajapyykin ja teki näin uuden maailmanennätyksen. Edellinen ennätys oli Henrik Sollien nimissä viime keväältä. Aukland, hänen veljensä Jörgen ja Thele olivat ennen tätä hiihtäneet 516 kilometriä.

Sunnuntaina Östensen lopetti 550 kilometrin kohdalla ja Thele 610 kilometrin kohdalla. Aukland hiihti vielä kuusi tuntia yksin ja rikkoi 700 kilometrin rajan. Hän kertoi kärsineensä kivuista kyynärpäässä.

– Olen kuin hakattu. Olen väsynyt, mutta lopetin, kun tämä oli vielä mukavaa. En ajanut itseäni täysin loppuun, ja sain mahtavaa tukea muilta ihmisiltä. Meillä oli hauskaa, Aukland kommentoi urakkansa päätteeksi yleisradioyhtiö NRK:lle.

Aukland, Östensen ja Thele pitivät matkan varrella useita ruokailu- ja evästaukoja.

– 700 kilometriä on pitkä matka, ja viimeiset kaksi tuntia satoi lunta. Silloin tuntui kuin olisin vain seissyt paikoillani. Mutta olin päättänyt mennä vielä edemmäs. Olen onnellinen, Aukland sanoi.

700 kilometriä on todella pitkä matka. Se vastaa melko tarkasti automatkaa Helsingistä Kemiin.

Ennätysyrityksen lisäksi kolmikon oli tarkoitus tehdä tempauksellaan hyvää. Laturetken oheen rakennetun rahankeräyksen tuotto oli suoraan verrannollinen siihen, miten pitkästi Aukland, Östensen ja Thele hiihtäisivät.

Aukland, 48, on kilpaillut jo vuosia maratonmatkojen Ski Classics -sarjassa. Nuorempana hän kiersi maastohiihdon maailmancupia osana Norjan maajoukkuetta. Aukland on viestin olympiavoittaja 19 vuoden takaa Salt Lake Citystä, ja hänen palkintokaapistaan löytyy myös viestin MM-kulta (2003) ja kaksi henkilökohtaista MM-hopeamitalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja