Norjalaiset nostivat esiin huolen MM-hiihtojen aikataulumuutoksista: "Jos kaikki ajattelevat samalla tavalla, siitä voi tulla vaikeaa"

4:45
MTV Urheilu Oberstdorfissa: MM-hiihdot käyntiin kesäkelissä

Hiihdon MM-kisojen aikataulua rukattiin tiistaina uusiksi Oberstdorfin korkeiden lämpötilojen vuoksi.

Sekä keskiviikon karsintahiihtoja että torstain sprinttejä aikaistettiin. Tällä muutoksella halutaan välttää iltapäivän lämpimimmät tunnit ja taata urheilijoille mahdollisimman tasapuoliset olosuhteet.

Sprintin kohdalla karsintavaihe oli tarkoitus aloittaa torstaina paikallista aikaa kello 12.45, mutta nyt se aloitetaan jo kello 9. Erävaiheen oli alun perin määrä alkaa kello 15.15, mutta nyt se alkaa 11.30.

Aikataulumuutos saattaa sitä vastustaneiden norjalaisten mukaan johtaa taktikointiin.

– Kun erävaihe alkaa jo kello 11.30, olosuhteet huononevat koko ajan. Pulmaksi muodostuu se, kannattaako hiihtää hyvissä vai huonoissa olosuhteissa. Ehkä joudumme valitsemaan varhaiset puolivälierät, Norjan sprinttivalmentaja Arild Monsen sanoo maan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Mitä huonommassa kunnossa latu on, sitä vaikeampaa urheilijoiden on tehdä hyvä aika ja edetä jatkoon aikavertailun perusteella.

Toisaalta jos kaikki haluavat mahdollisimman varhaiseen erään, vaarana on, että kaikki kovimmat hiihtäjät kohtaavat toisensa jo kauan ennen finaalia. 

– He voivat pudottaa toisensa jatkosta. Jos kaikki ajattelevat samalla tavalla, siitä voi tulla vaikeaa. Tilannetta täytyy arvioida karsintavaiheen pohjalta. Taktista päätöstä täytyy kypsytellä aina siihen hetkeen saakka, kun päätös on lopulta tehtävä, NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja