Lämpötila nousi 50 asteella, kun Suomen MM-joukkueen ensikertalainen matkusti kotoa kisoihin: "Tähän on pitänyt totutella"

4:45
MTV Urheilu Oberstdorfissa: MM-hiihdot käyntiin kesäkelissä

Maastohiihtäjä Vilma Nissinen, 23, raivasi tiensä uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin, vaikka vielä pari kuukautta sitten ajatus MM-kisoista tuntui kaukaiselta haaveelta.

Nissinen seisoo maski kasvoillaan Suomen joukkueen majapaikassa Oberstdorfissa. Vaikka puolet Nissisen kasvoista ovat maskin takana piilossa, silmistä näkee, että suupielissä karehtii hymy, kun hän kertoo nousustaan MM-koneeseen.

– En olisi joulukuussa ihan uskonut. Näytti aika epätodennäköiseltä, että saan MM-lippua. Tammi-helmikuussa alkoi näyttää siltä, että voisikin olla sauma. Oli se Pyhäjärven-viikonlopun jälkeen aika hieno tunne. Sieltä SM-kultaa ja MM-lippu taskuun. En olisi syksyllä uskonut, että olen tässä tilanteessa.

Vuokatista Oberstdorfiin matkustanut Nissinen on saanut muiden urheilijoiden tavoin totutella varsin poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

– Kun lähdin kotoa, siellä oli -30. Täällä on +20. On se aika iso heitto. Tähän lämpöön on pitänyt totutella. Varmasti se tulee vaikuttamaan varsinkin pidempiin kisoihin.

Kun olosuhteet ovat tällaiset, kisojen ympärillä on puhuttu paljon latujen suolaamisesta, jotta olosuhteet pysyisivät jokseenkin siedettävinä.

– Varmaan sitä joudutaan siirtämään aika paljon loppukisoihin, että latu pysyy kasassa ja lumet eivät hupene. Olen huomannut treenipäivinä, että kyllä se aika löysäksi vetää. Saa olla aika tarkkana, mitä laittaa päälle ja kuinka paljon. Tulee haastavat kisat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja