Norjalaiset kritisoivat yleisurheilun MM-kisojen järjestelyjä – "Se oli hiukan pelottavaa"

Norjalaiset seiväshyppääjät Sondre ja Simen Guttormsen antavat kritiikkiä yleisurheilun MM-kisajärjestäjille. Taustalla on seiväshypyn karsinnan kanssa samanaikaisesti kilpailtu naisten keihäsfinaali.

Useat keihäät tulivat erittäin lähelle seiväshypyn rataa, jossa oli urheilijoita sekä virkailijoita. Radan ja keihäänheiton sektorin ulkoreunalla oli väliä vain muutamia metrejä. Finaaliin edennyt Sondre Guttormsen kertoi, että keihäs tuli kertaalleen todella lähelle.

– Sieltä tuli yritys juuri ennen pikkuveljeni (Simen Guttormsen) hyppyä ja silloin keihäs tuli melkein ulos sektorista. Ajattelen, että se voi tulla radalle, kun he heittävät yli 60 metrin heittoja. Siellä ei ollut montaakaan henkilä katsomassa, mihin keihäs tuli. Se oli hiukan pelottavaa, Guttormsen kertoi Dagbladetille.

23-vuotiaan Guttormsenin mielestä järjestäjien olisi pitänyt toimia eri tavalla.

– Se ei ehkä ole järkevää pitää keihästä samaan aikaan seipään kanssa tällaisella stadionilla. Heillä ei tietenkään olisi voinut olla miesten keihästä, mutta kun on kymmenen päivää kisoille, niin silloin ehkä voisi olla eri päivinä, Guttormsen totesi.

Nuorempi Guttormsen ei päässyt finaaliin. Hän oli samoilla linjoilla isoveljensä kanssa.

– Olen nähnyt aiemmin, kun keihäät tulevat lähelle seiväspaikkaa. Se on jotain, joka voi olla ongelmallista, eniten toimitsijoiden kohdalla, jotka seisovat ja katsovat meitä. Jos keihäs menee ulos sektorista, ei ole montaa metriä, niin se on jo radalla, Guttormsen sanoi.

– Järjestäjien olisi pitänyt tietää, että se ei ole hyvä idea. Heidän olisi pitänyt muuttaa se. Onneksi selvisimme ilman suurempia ongelmia, Guttormsen vastasi, kun häneltä kysyttiin lajien samanaikaisuudesta.

Järjestelyorganisaation tiedottaja Nicole Jeffery kertoi, että asiasta oli tehty aiemmin perinpohjainen selvitys.

– Puhuimme siitä stadionin työntekijöiden ja kansainvälisten valmentajien kanssa. Keihäs ja seiväs olivat samaan aikaan Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa aiemmin ilman ongelmia ja sen vuoksi päätimme, että se on täysin turvallista, Jeffery selvitti.

Lue myös:

    Uusimmat