Daniel Ståhlin valmentajalta tiukka puheenvuoro MM-finaalin kohutilanteesta – "Se tärvelee rytmin täysin"

Katso videolta: Daniel Ståhl jäi kiekkokisassa neljänneksi.

Kiekonheittäjä Daniel Ståhlin väliaikaisena valmentajana yleisurheilun MM-kisoissa toimiva Åke Ruus latasi kovaa kritiikkiä järjestäjille. Ståhl oli heittänyt johtotuloksen, mikä kuitenkin pyyhittiin jälkikäteen yliastuttuna.

Ståhl kiskaisi kiekkoa kolmannella kierroksella 69,16 ja nousi tuossa kohtaa kilpailun johtoon. Se olisi riittänyt MM-finaalissa pronssiin, mutta pari minuuttia heiton jälkeen tuli tieto, että yritys oli yliastuttu.

Ruotsin SVT:n lähetykseen taltioitui, kun valmentaja Ruus soitti Ruotsin joukkueenjohtaja Kajsa Bergqvistille mahdollisen protestin varalta. Videoiden katselemisen jälkeen ruotsalaiset päättivät jättää protestin tekemättä. 

– Daniel on nähnyt kuvat jälkikäteen ja hän sanoi olleensa yli, Ruus kertoi Expressenille.

Järjestäjille Ruus antaa kuitenkin sapiskaa.

– Kun otat tuloksen pois noin jälkikäteen, niin silloin sen täytyy olla selkeä. Tällä kerralla emme saaneet mitään tietoa. Se menee hiukan oudoksi ja ikäväksi kisassa, kun noin tapahtuu. Se tärvelee rytmin täysin. Se on kuin jalkapallossa käytettävä VAR (videotuomarointi), Ruus sanoi.

Ruusilla ei ollut itsellään tietoa tapahtuneesta ennen kuin SVT:n toimittaja Lotta Fahlberg kiinni hänen huomionsa, että Ståhl halusi puhua hänen kanssaan.

– Daniel kertoi, että he olivat pyyhkineet tuloksen. Se meni minulta täysin ohi. Yleisö ei ymmärtänyt ja todella moni tuli jälkikäteen kysymään, että mitä oli tapahtunut. Muiden urheilijoiden valmentajat ja niin edelleen, Ruus totesi.

Ruusin mukaan Ståhl oli rauhallinen tapahtuneen jälkeen.

– Hän sanoi, että heittää pidemmälle, mutta se ei ole niin helppoa, Ruus päätti.

Kiekonheiton maailmanmestaruuden vei Slovenian Kristjan Ceh kisaennätyksellä 71,13. Hopea ja pronssi menivät Liettuaan. Kakkonen oli Mykolas Alekna tuloksella 69,27 ja kolmas Andrius Gudzius 67,55 metrin kaarellaan. Ståhl oli neljäs tuloksella 67,10.

Lue myös:

    Uusimmat