Nordean liikevoitto kasvoi: Johtaja puhuu maailman hauraasta tilanteesta

Pankkikonserni Nordean liikevoitto kasvoi tammi–maaliskuussa 19 prosenttia vuoden takaisesta ja oli noin 1,8 miljardia euroa.

Korkokate nousi vajaaseen kahteen miljardiin, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana.

Konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoo tiedotteessa, että Nordean vuosi on alkanut vahvasti, vaikka taloudellinen toimintaympäristö on ollut vaisu.

– Hintainflaatio hellitti Pohjoismaissa, mikä helpotti kotitalouksien ja yritysten tilannetta jonkin verran. Makrotalouteen ja geopolitiikkaan liittyy kuitenkin edelleen paljon epävarmuutta. Venäjän sota Ukrainassa ja Lähi-idän konflikti muistuttavat meitä jatkuvasti siitä, miten hauras maailman tilanne on tällä hetkellä.

Vaikka asuntokauppa oli Pohjoismaissa yhä vaisua, pysyivät asuntoluottojen volyymit Vang-Jensenin mukaan vakaina ensimmäisellä neljänneksellä ja Nordea säilytti markkinaosuutensa.

Yritysluottojen volyymit kasvoivat kaksi prosenttia vuoden takaisesta.

– Liiketoimintamme on vahvaa, ja sitä tukee kestäväksi osoittautunut ja hyvin hajautettu liiketoimintamalli. Olemme johtavassa asemassa kaikilla markkinoillamme ja liiketoiminta-alueillamme. Kuten ensimmäinen neljännes osoittaa, olemme tuloksella mitattuna edelleen myös yksi Euroopan parhaista pankeista, toteaa Veng-Jensen.

Lue myös:

    Uusimmat