Nopeat munkit

Valmiista pullataikinasta on helppo ja nopea valmistaa maistuvia munkkeja. Ota taikina ajoissa sulamaan ja kohota sulaneita levyjä ennen leipomista.

16 kappaletta

  • 1 pkt Myllyn Paras pullataikinalevyjä (8 levyä)
  • Paistamiseen kasviöljyä
  • Pinnalle sokeria

Sulata ja kohota taikinalevyt lämpimässä, vedottomassa paikassa, esimerkiksi 40-asteisessa uunissa peitettynä leivinliinalla.

Kun taikinalevyt ovat kohonneet kaksinkertaiseksi, leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Pyörittele neliöistä pikkupullia.

Halutessasi tee niihin reikä kahden sormen avulla painaen pullan keskelle reikä ja pyöritellen se isommaksi reiäksi eli näin muodostuu munkkirinkeli. Kohota munkit vähintään puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa,

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon.

Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele munkit heti sokerissa. Voit painaa pyöreisiin kypsiin munkkeihin pursottimen pitkäkaulaisella tyllalla hilloa sisään.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat