Poliisin takaa-ajama auto kolaroi Lahden moottoritiellä – iäkäs mies loukkaantui vakavasti

Poliisin takaa-ajama auto on kolaroinut vastaan tulevaan autoon ajettuaan moottoritietä väärään ajosuuntaan Lahdenväylällä Järvenpään ja Mäntsälän kuntarajalla tiistaina iltapäivällä.

Liikenne ruuhkautui pahoin, kun toinen kaista suljettiin onnettomuuden takia. Kello kuuden jälkeen Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että liikenne kulkee jälleen molempiin suuntiin ja liikenne sujuvoituu hiljalleen.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti yksi ja lievemmin kolme ihmistä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta neljän jälkeen iltapäivällä.

Poliisi oli yrittänyt pysäyttää autoa Keravan seudulla

Takaa-ajettu ajoi moottoritietä väärään ajosuuntaan ja törmäsi toiseen henkilöautoon. Päivystävä palomestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo STT:lle, että takaa-ajetussa autossa olleet kaksi ihmistä loukkaantuivat lievästi ja pääsivät itse ulos autosta.

Toisessa ajoneuvossa ollut iäkäs pariskunta oli vielä sisällä ajoneuvossa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Heistä kuskina ollut mies loukkaantui kolarissa vakavammin. Loukkaantuneet on viety onnettomuuspaikalta jatkohoitoon.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo STT:lle, että kyseessä oli tavanomainen liikenteenpysäytystilanne. Poliisi oli yrittänyt pysäyttää autoa Keravan seudulla, mutta kuljettaja olikin lähtenyt ajamaan poliisia pakoon.

Poliisin mukaan takaa-ajoa ehti jatkua useiden kilometrien ajan, sillä moottoritietä ajettiin molempiin suuntiin. Keravalta karkuun lähtiessä takaa-ajettu ajoi oikealla kaistalla, mutta päätyi kääntymään vastaantulevien kaistalle.

Pelastuslaitos jatkaa onnettomuuspaikan raivaamistöitä. Kolaroineet autot on siirretty moottoritien kaistojen väliselle viheralueelle pois liikenteen tieltä.

Juttua päivitetty kauttaaltaa kello 19.29.


Lue myös:

    Uusimmat