Mainos

Nokian pääkonttori – kuka ostaa?

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda arvioi, että Nokian jättimäiselle pääkonttorille löytyisi halukkaita ostajia jopa talouskriisin aikana.

Nokia pitää Espoon Keilaniemessä sijaitsevan pääkonttorin myymistä yhtenä vaihtoehtona osana kiinteistöjen myymistä. Lehtiarvioiden mukaan pääkonttori maksaisi 200-300 miljoonaa euroa.

Spondan toimitusjohtajan Kari Inkisen mukaan potentiaalisia ostajia löytynee, sillä pääkonttori on hyvällä paikalla. Miinuksena hän mainitsee kiinteistön suuren koon: neliöitä Keilaniemen kolmessa tornirakennuksessa on yhteensä 50 000.

– Se voi olla liian iso pala yksittäisenä kiinteistönä, pohtii Inkinen.

Inkinen pitää mahdollisina ostajina ulkomaisia rahastoja ja kotimaisia eläkeyhtiöitä, jotka ovat viime aikoina ostaneet vastaavanlaisia suuria liikekiinteistöjä.

– Kyllä siinä markkinassa toimijoita löytyy. Tämänkokoisia kauppoja on tehty muitakin vuosien varrella, sanoo Inkinen.

Toimitilakiinteistöjä omistava ja vuokraava Sponda on yksi potentiaalisista ostajista, jos pääkonttori tulisi myyntiin. Sponda ei kuitenkaan halua arvioida mikä pyynti- tai myyntihinta pääkonttorille voisi olla.

– Hintaan emme ota kantaa, koska pitäisi tietää tarkemmin kiinteistön kunto ja mahdolliset vuokrasopimukset ja niin edelleen.

– Iso kiinteistöhän se on hyvällä paikalla, joten varmasti arvokas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.