Mainos

Nokia myy pääkonttoriaan

Matkapuhelinjätti Nokia harkitsee myyvänsä pääkonttorinsa Espoon Keilaniemessä.

Myyntiä perustellaan sillä, ettei se kuulu Nokian ydinliiketoimintaan. Pääkonttorin hinta-arvio on 200-300 miljoonaa euroa. Nokian mediasuhdevastaava Maija Taimi korostaa, että Nokian pääkonttori ei ole kuitenkaan lähdössä Suomesta.

– Nokialla arvioidaan näitä ydinliiketoimintaan kuulumattomia osia mukaan lukien kiinteistöomistukset ja selvitetään nyt sitten erilaisia vaihtoehtoja meidän kiinteistöomistuksesta mukaan lukien pääkonttori. Tärkeää on kuitenkin tässä yhteydessä sanoa, että meillä ei ole mitään suunnitelmia siirtää tätä pääkonttoria muualle. Tässä on kyse ihan eri asiasta kuin pääkonttorin sijainnista, Taimi sanoi MTV3 Uutisille.

Nokia kaavailee jäävänsä vuokralle myynnissä olevaan pääkonttoriin ainakin kymmeneksi vuodeksi. Sillä varauksella, että yhtiöllä menee hyvin.

– Selvitämme eri vaihtoehtoja kiinteistöomistuksissamme. Emme ole tarkemmin avanneet suunnitelmien aikatauluja.

Nokian toimitusjohtaja on useasti painottanut, että Nokia pysyy Suomessa.

Nokian osakkeen arvo on laskenut viime vuosina rajusti. Viimeksi kesäkuussa Nokia ilmoitti vähentävänsä maailmanlaajuisesti enintään 10 000 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä.

Useat suuryhtiöt ovat viime vuosina myyneet kiinteistöjään. Esimerkiksi metsäyhtiöt UPM ja Stora Enso eivät omista pääkonttoreitaan, vaan ovat niissä vuokralla.

Asiasta kertoivat ensin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

(MTV3 - STT)

Katso Nokian mediasuhdevastaavan Maija Taimin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.