Mainos

Nokia: Symbian on kilpailukykyinen Androidia vastaan

Nokian talousjohtaja Timo Ihamuotila kertoo, että Nokian Symbian-pohjaiset kännykät menivät hyvin kaupaksi huhti-kesäkuussa. Ihamuotilan mukaan Symbian-kännykät todistivat, että ne pystyvät kilpailemaan Android-puhelimia vastaan edullisen hintaluokan laitteissa.

- Parantelemme Symbian-käyttöjärjestelmää kaiken aikaa ja meistä tuntuu, että Symbian tulee olemaan kilpailukykyinen Androidia vastaan tietyillä alueilla ja tietyissä hintaryhmissä, toteaa Ihamuotila The Wall Street Journalin haastattelussa.

Ihamuotila ei suostunut paljastamaan, milloin odotettu Meego-pohjainen N9-älypuhelin tulee myyntiin. Hän kuitenkin uskoo kyseisen kännykän vaikuttavan yhtiön tuloihin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Ihamuotila vahvistaa, että Nokia aikoo tuoda ensimmäisen Windows Phone -puhelimensa markkinoille tämän vuoden aikana.

Windows Phone -järjestelmälle löytyy jo noin 25 000 erilaista sovellusta, mutta se on vielä kaukana Applen 450 000 sovelluksen tarjonnasta.

- Muutoksen vauhti on nopeata. Tuotteemme nähneet operaattoriasiakkaat ovat olleet selvästi innostuneita WP-puhelimestamme. On aivan selvää, että operaattorit haluavat nähdä tämän kolmannen käyttöjärjestelmä-ekosysteemin Androidin ja Applen käyttöjärjestelmien rinnalla, kommentoi Ihamuotila.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.