Mainos

Nokia mullistaa organisaationsa

Nokia aikoo keskittyä tulevaisuudessa entistä enemmän langattomiin markkinoihin. Yhtiö uudistaa organisaatiorakenteensa ensi vuoden alussa.

Nokia mullistaa ensi vuoden alussa organisaationsa.


Nokia uudistaa organisaatiotaan ensi vuonna. Yhtiö sanoo korostavansa muutoksilla langattoman alan murrosta ja samalla ennakoivan alan kasvua. Nokia keskittyykin jatkossa yhä enemmän uusiin langattomiin markkinoihin ja kasvuun.

Nokia koostuu jatkossa neljästä toimialaryhmästä sekä koko yhtiön laajuisista myynti-, markkinointi-, logistiikka-, tuotanto- ja teknologia- sekä strategia-, kehitys- ja tutkimusyksiköistä. Organisaatiomuutos astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Uudistuksen myötä Nokia Mobile Phones keskittyy matkapuhelimiin. Toimialaryhmää johtaa Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia Multimedia puolestaan keskittyy langattoman multimedian, kuten kuvien, pelien, musiikin ja muun sisällön tuomiseen kuluttajien ulottuville. Toimialaryhmää johtaa Anssi Vanjoki. Nokia Networks tarjoaa langattomiin standardeihin perustuvia verkkoratkaisuja ja niihin liittyviä palveluita. Toimialaryhmää johtaa Sari Baldauf. Neljäs toimiala on Enterprise Solutions, joka tarjoaa yrityksille langattomaan arkkitehtuuriin perustuvia kokonaisratkaisuja. Toimialaryhmän johtaja nimitetään myöhemmin.

Myös muita muutoksia luvassa

Toimialauudistuksen yhteydessä Nokia muuttaa myös muuta organisaatiotaan. Myynnistä ja markkinoinnista, sekä tuotannosta, logistiikasta ja hankinnasta ryhtyy vastaamaan globaali organisaatio, jota johtaa Pekka Ala- Pietilä. Hän jatkaa edelleen myös Nokian toimitusjohtajana.

Teknologiajohtaja Pertti Korhonen johtaa teknologiayksikköä, joka vastaa koko Nokian laajuisesta teknologian kehittämisestä. Yksikkö kehittää teknologioita ja tuotealustoja sekä Nokian toimialaryhmille että yhtiön ulkopuolisille asiakkaille.

Strategiajohtaja Matti Alahuhdan vastuulla on puolestaan yhtiön strategia ja kehitys, tutkimus, venturing-toiminta sekä liiketoimintainfrastruktuuri. Talous- ja rahoitusjohtajaksi on nimitetty Rick Simonson. Simonsonin vastuulla ovat taloushallinto, treasury, sijoittajasuhteet, asiakasrahoitus ja riskien hallinta. Rick Simonson ja henkilöstöjohtaja Hallstein Moerk on myös nimitetty Nokian johtokunnan uusiksi jäseniksi. Molemmat raportoivat pääjohtaja Jorma Ollilalle,joka jatkaaNokian johtokunnan puheenjohtajana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.