Mainos

"Nokia maksaa miljoonia, jotta puhelinmyyjät käyttäisivät Lumia-puhelimia"

Nokia Lumia 900 "Amerikanvalloittaja-puhelin" tulee pian myyntiin Yhdysvalloissa ja odotettavissa on kovan luokan markkinointikampanja.

Nokian johtaja Stephen Elop on ollut kuitenkin huolissaan avainasemassa olevien jälleenmyyjien suhtautumisesta Lumia-puhelimiin. MTV3 Uutisten aiemmin tässä kuussa tekemä testi osoitti, että yhtiöllä on syytä huoleen kotirintamallakin:

Testasimme kuun alussa kymmenen kännykkäkauppaa Helsingissä ja Tampereen seudulla. Peräti kuudessa liikkeessä asiakkaalle suositeltiin ensimmäiseksi Android-puhelimia. Ainoastaan kahdessa liikkeessä asiakkaalle suositeltiin välittömästi Nokian Lumia 800-mallia.

Nokia on nyt ilmeisesti kiinnittämässä toden teolla huomiota jälleenmyyjäportaassa piilevään ongelmaan.

Wpcentral-sivusto kertoo, että Lumia 900 tulee myyntiin Yhdysvalloissa kahden viikon päästä. Sivuston mukaan Nokia maksaa jopa 25 miljoonaa dollaria, jotta teleoperaattori AT&T:n kännykkämyyjät ottaisivat käyttöönsä Lumia 900 -kännykän.

Myyjät saisivat Lumian käyttöönsä ilmaiseksi, mutta samalla heidän pitäisi luopua työetuuksina saamistaan iPhone ja Android-kännyköistä.

Wpcentralin mukaan Nokia odottaa, että jopa 80 prosenttia AT&T:n myyjistä alkaisi käyttää yhtiön uutta lippulaivamallia. Tarkoituksena on, että myyjät vakuuttuisivat Lumian ominaisuuksista ja kehuisivat ostajille sen etuja. Tämän taas odotetaan näkyvän Lumia-kännyköiden korkeampina myyntilukuina.

Miksi sitten AT&T on niin kiivaasti tukemassa Windows Phonea ja etenkin Lumia 900-mallia? Wpcentral-sivustolla kerrotaan, että päätöksen takana on liikkunut luonnollisesti paljon rahaa. Sivuston mukaan toinen syy on se, että AT&T ei halua profiloitua pelkkänä iPhone-operaattorina vaan haluaa erottautua kilpailussa Lumia 900-mallin avulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.