No ihmekös: ME-mies Armand Duplantis paljasti ikävän syyn heikolle voittotulokselleen

2:10
Armand Duplantis hyppäsi Dohassa parhaallaan "vain" 582.

Ruotsin seiväshyppyihme Armand Duplantis hallitsi yleisurheilukautta alusta loppuun. Hän päätti kautensa perjantaina Qatarin Dohassa ykkössijaan voitettuaan miesten seiväskisan tuloksella 582.

Timanttiliigan kilpailussa myös toiseksi sijoittunut Yhdysvaltain Sam Kendricks ja kolmanneksi hypännyt Ranskan Renaud Lavillenie ylittivät 582, mutta heille kertyi kilpailussa Duplantisia enemmän pudotuksia.

Aloituskorkeutensa 546 ensimmäisellä hypyllä ylittänyt Duplantis ylitti myös korkeudet 571 ja 582 ensimmäisellään. Hän pudotti 592:sta kaksi kertaa ja siirsi sen jälkeen viimeisen yrityksensä tasan kuuteen metriin. Tällä kertaa haamuraja jäi ylittämättä.

Duplantisilla oli tavallista huonommalle tulokselleen hyvä syy: vatsatauti.

–  Oksensin koko torstain. Se ei ottanut loppuakseen, Duplantis kertoi Aftonbladetille.

Ennätysten kausi

Marraskuussa 21 vuotta täyttävä Duplantis voitti hallissa ja ulkoradoilla kauden kaikki kilpailunsa.

Naisten 800 metrillä Kenian Faith Kipyegon juoksi Dohassa maailman kärkiajan 1.57,68. Myös naisten 3 000 metrillä syntyi maailman kärkiaika, kun kenialaisvoittaja Hellen Obiri juoksi 8.22,54.

Vauhdissa oli myös naisten 100 metriä ajalla 10,87 voittanut Jamaikan Elaine Thompson-Herah. Naisten 100 metrin aitajuoksun voitti Yhdysvaltain Payton Chadwick hyvällä ajalla 12,78.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja