Mainos

Niko - Lentäjän poika ylitti miljoonan katsojan rajan

Suomalainen animaatio Niko - Lentäjän poika on ylittänyt miljoonan katsojan rajan maailmalla. Lippuja Nikon näytöksiin on myyty jo 1 100 000. Niko pyörii elokuvateattereissa tällä hetkellä yli tuhannella kopiolla kahdessatoista eri maassa; Belgiassa, Tanskassa, Ranskassa, Venäjällä, Slovakiassa, Libanonissa, Ruotsissa, Norjassa, Alankomaissa, Irlannissa, Etelä-Koreassa ja Suomessa.

Suurinta Nikon menestys on tähän mennessä ollut Ranskassa, jossa Nikon on nähnyt jo yli puoli miljoonaa katsojaa. Suomessakin katsojia on kertynyt yli 200 000. Tanskassa Niko on maan katsotuin elokuva jo toista viikkoa. Venäjällä Nikoa levitetään 203 kopiolla, mikä on valtava määrä eurooppalaiselle elokuvalle. Etelä-Koreassa Niko on saanut jo yli 50 000 katsojaa.

Lisää ensi-iltoja ympäri maailman on tulossa. Muun muassa maaliskuussa Niko aloittaa Espanjassa ja Puolassa sekä marraskuussa Saksassa, jossa levitykseen tuleva kopiomäärä saattaa ylittää jopa Ranskan 391 kopiota.

Elokuvan tuottaja Hannu Tuomainen uskoo, että menestyksen taustalla on hyvän tarinan ja tekniikan toimiva liitto.

- Leffan täytyy olla kiinnostava, koskettava, hauska viihdyttävä ja ymmärrettävä. Ja kuvan laadun täytyy tietysti kestää kansainvälinen vertailu ja me olemme panostaneet siihen.

Suomessa Niko on ehdolla kolmeen tärkeimpään Jussi-palkintoon: käsikirjoituksesta Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson, ohjauksesta Kari Juusonen ja Michael Hegner ja parhaasta elokuvasta tuottajat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen.

Niko - Lentäjän poika on myyty yli 100 maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva ikinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.