Mainos

Nikita Fouganthinelle kahden vuoden linnatuomio

Nikita Fouganthine on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä sakkoihin muun muassa pahoinpitelyistä, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä tuhotyöstä.

Pahoinpitely oli tapahtunut kesäkuussa vuonna 2011. Fouganthine oli ollut kahden miehen kanssa ravintola Kurvittaressa viettämässä iltaa. Oikeudessa kuullun asianomistajan mukaan kolmikko oli ollut poistumassa ravintolasta samaan aikaan, kun hän oli puolestaan ollut menossa tupakkakoppiin ravintolan tuulikaapin viereen.

Kolmikko oli palannut takaisin ravintolaan ja väittänyt asianomistajan vieneen heille kuuluneen mustan repun. Tämän jälkeen kolmikko oli raahannut miehen tämän omien sanojen mukaan kadulle.

Mies oli kertomansa mukaan kaatunut, minkä jälkeen häntä oli potkittu useita kertoja kylkiin, päähän ja käsiin. Potkuista aiheutui verenvuotoa ja mustelmia.

Lopulta Fouganthine oli sumuttanut kaasua tilanteeseen tullutta miestä ja asianomistajaa kohden.

Fougenthine näkee tapahtumat toisin

Vastaajana kuultu Nikita Fouganthine on puolestaan kertonut tavanneensa puistossa kaksi tuttavaansa ja lähteneensä viettämään heidän kanssaan iltaa. He päätyivät Kurvittareen, missä yksi kolmen miehen seurueesta oli halunnut vääntää kättä muiden ravintolassa olleiden henkilöiden kanssa.

- Mitään muuta tavanomaisesta (tönimisestä) poikkeavaa väkivaltaa ei ravintolassa ollut ollut, eikä myöskään mitään pippurisumutetta käytetty, kuvailee Fouganthine illan tapahtumia oikeudelle.

Sen sijaan myöhemmin Kustaa Vaasan luona joku oli Fouganthinen mukaan lyönyt häntä ja hän oli iskenyt takaisin. Paikalle tuulleet poliisit eivät olleet välittäneet tapahtuneesta, koska kummallakaan osapuolella ei ollut ollut vaatimuksia toisiaan kohtaan.

Sytytti oman sänkynsä tuleen

Pahoinpitelyjen lisäksi Fouganthine sai tuomion tuhotyöstä. Jutussa on kyse asuinhuoneistossa syttyneestä tulipalosta. Tuomittu itse kertoo, että hänellä oli aiemmin päivällä ollut riitaa avovaimonsa kanssa alkoholinkäytöstä.

Fouganthine oli mennyt nukkumaan ja herättyään hän oli ihmetellyt, missä hänen avovaimonsa oli. Puhelinsoiton myötä selvisi, että avovaimo oli ollut ystävättärensä luona. Puhelun aikana avovaimo oli kehottanut Fouganthinea poistumaan asunnostaan sillä uhalla, että hän soittaisi poliisit.

Fouganthine kertoo tuohtuneensa, koska kysymyksessä oli myös hänen kotinsa. Hän oli tuohtuneena naksutellut viereisellä pöydällä ollutta takkasytytintä sängyllä maatessaan, ja sanonut puhelimeen, että "sama vaikka tuikkaisi tuleen, koska oman asunnon voi polttaa".

Sängyllä ollut keinokuitupeitto oli Fouganthinen mukaan tästä johtuen sulanut palloksi ja kärynnyt hirveästi, mutta liekkejä ei ollut syttynyt.

Fouganthine oli kertomansa mukaan avannut ikkunan tuulettaakseen huoneen ja sulkenut makuuhuoneen oven, jottei käry leviäisi. Tämän jälkeen hän oli repäissyt eteisen palohälytttimen alas lattialle ja lähtenyt koiran kanssa lenkille.

Makuuhuoneessa ollut sänky oli tapahtumien vuoksi syttynyt palamaan. Fouganthinen asunnosta poistumisen seurauksena, tai mahdollisesti jo sitä ennen, hänen sytyttämänsä tulipalo on ollut hallitsematon ja siten teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa.

Poliisi oli tavoittanut miehen hetkeä myöhemmin moottoripyöräkypärä päässä koiraa ulkoiluttamassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.