Mainos

Niinistön vierailulla puidaan ydinvoimahanketta: Suomi iskee Turkin buumiin

Presidentti Sauli Niinistö delegaatioineen jatkaa Turkin-vierailuaan tänään Istanbulissa. Siellä delegaatio tapaa Turkin liike-elämän edustajia.

Suomi toivoo pääsevänsä osalliseksi Turkin energia-alan buumista. Turkissa energian kulutus on kasvanut viime vuosina nopeimmin koio maailmassa heti Kiinan jälkeen. Silti se on edelleen raskaasti riippuvainen Venäjän tuontienergiasta. Tämän yhtälön vuoksi Turkissa pyritään nyt kiivaasti kohti energiaomavaraisuutta. 

Yksi osatekijä on ydinvoima, jonka osalta Suomi ja Turkki ovat jo tehneet yhteistyösopimuksen. Suomen säteilyturvakeskus toivoo voivansa ryhtyä konsultoimaan Turkkia ydinturvallisuuskysymyksissä laajemminkin.

STUKin kainaloon aiotaan perustaa tytäryhtiö, jonka kautta Suomi voisi alkaa tarjota ydinvoima-alan konsulttipalveluita mm. Turkkiin ja Lähi-idän maihin. Asia on ennen vuodenvaihdetta eduskunnan käsittlelyssä.

Suomen yritysdelegaatiossa on mukana useita muitakin energiantuotantoon liittyviä tahoja kuten jotka toteuttavat mm. ydinjätekäsittelyä, öljyntorjuntaa, älysähköverkkoja ja mittaustekniikkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.