Mainos

Niinistö kiittelee: Härkää on tartuttu sarvista

Presidentti Sauli Niinistö kiittelee hallitusneuvottelijoita talouden ongelmiin puuttumisesta.

Presidentti arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton kevätseminaarissa, että härkää on tartuttu sarvista tiukemmin kuin kertaakaan tällä vuosituhannella ja toivoi, että neuvottelijat onnistuvat tehtävässään.  

Niinistö painotti, että suomalaisen yhteiskunnan vahvimpia kilpailuvaltteja on yhteiskunnallinen eheys. Hän toivoi, että asia pysyisi myös elinkeinoelämän pöydällä ja muistutti esimerkin näyttämisen ja kohtuuden kunniassa pitämisen merkityksestä.  

Eheydestä kiinni pitämisessä kaivataan presidentin mielestä "jossakin määrin luopuvaakin ajattelua", jos halutaan kaikkien suomalaisten tuntevan, että edessä olevat ratkaisut ovat välttämättömiä.  

EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta haluaa, että maan hallitus asettaa työmarkkinoiden kolmikantaiselle valmistelulle tavoitteet ja aikataulun.  

Alahuhta sanoi seminaarissa, että jos työmarkkinajärjestöt eivät pysty saavuttamaan yhteisymmärrystä, hallituksen on otettava ohjat omiin käsiinsä.  

Alahuhta piti Juha Sipilän (kesk.) aloitetta yhteiskuntasopimuksesta erinomaisena. Hän arvioi, että sen kaataneeseen kiistaan työajan pidentämisestä syntyy valmiutta palata varsin pian. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.