Mainos

Niinistö: Ei syytä huoleen Suomessa

10:10

Suomen presidentti Sauli Niinistö on huolissaan Ukrainan tilanteesta, muttei usko sen vaikuttavan Suomeen.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta kokoontui tänään iltapäivällä Ukrainan tilanteen takia. Niinistö painotti kokouksen jälkeen, että on tärkeää pitää keskusteluyhteys auki Venäjän ja EU:n välillä.

– Tilanne on vakava, mutta meillä ei ole huolestumisen syytä. Tottakai kaikkien on syytä kehottaa osapuolia siellä maltillisuuteen. Tällaisessa tilanteessa sattumanvaraisuus on suurin vaara - että alkaa vaan tapahtua sellaista, mitä kukaan ei oikeastaan tarkoittanutkaan, Niinistö sanoi toimittajille.

Niinistö puhui Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa puhelimitse. Putin oli kerrannut puhelussa venäläisten käsitystä siitä, mikä on Ukrainan oikeudellinen tilanne ja tuonut ilmi huolensa venäläisvähemmistön tilasta Ukrainassa. Niinistö kuitenkin korostaa, että keskustelu on pidettävä EU:n ja Venäjän välisenä:

– Jos tarvetta tulee, kyllä minä (Putinille) soittelen. Mutta tämä on selkeästi pidettävä EU:n ja Venäjän välisenä keskusteluna ja löydettävä sitä kautta ratkaisu. 

Pääministeri Jyrki Katainen oli Niinistön kanssa samoilla linjoilla siitä, että Ukrainan tilanteen vaarallisuus piilee juuri sattumanvaraisuudessa.

– Mielet kuohuvat ja siellä on järjestäytymätön tilanne. Voi tapahtua puolivahingossa jotain, mitä ei ole tarkoitettu, Katainen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.