Nigerialaismies vankilaan 13-vuotiaan tytön raiskauksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan Nigerian kansalaisen vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhri oli 13-vuotias tyttö.

Oikeus käsitteli tapauksen suljetuin ovin, mutta julkaisi päätöksestä selosteen.

Sen mukaan teko tapahtui loppuvuodesta 2012. Mies oli työntänyt sormensa tytön emättimeen, kosketellut rintoja yrittänyt riisua lasta. Teko keskeytyi, kun tyttö huusi ja potki.

Oikeus katsoi teon aiheuttaneen tytölle psyykkisiä vammoja. Tähän osaltaan vaikutti myös se, ettei tytön äiti ollut aluksi uskonut lapsen puheita eikä koskaan tehnyt rikosilmoitusta.

Ikä vaikutti rangaistukseen

Oikeus totesi, että jos uhri olisi ollut aikuinen nainen, vankeusrangaistus olisi mahdollisesti voitu määrätä ehdolliseksi.

13-vuotiaan lapsen kohdalla tuomion pitää kuitenkin olla ehdoton, oikeus totesi. Etenkin, kun kyse oli yllättävästä seksuaalisesta väkivallasta pelottavissa olosuhteissa. Lapsi järkyttyi syvästi ja pitkäkestoisesti.

Lieventäväksi seikaksi oikeus näki sen, että teosta tuomitsemiseen kului reilu viisi vuotta. Julkisesta selosteesta ei selviä, miten teko paljastui.

Miehellä ei ole aiempia rikostuomioita.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Miestä ei määrätty vangittavaksi heti, koska syyttäjä oli vaatinut sitä vain jos vankeusrangaistus olisi yli kaksi vuotta.

Mies määrättiin maksamaan 13-vuotiaalle korvausta kärsimyksestä 4 500 euroa ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta 2 500 euroa eli yhteensä 7 000 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja