Nico Rosbergilta suora tunnustus – latasi pelottavaa tekstiä viikonlopun F1-näyttämöstä

Vuoden 2016 maailmanmestari, nykyään muun muassa F1-asiantuntijan tehtäviä tekevä Nico Rosberg pitää uutta F1-rataa Saudi-Arabiassa vaarallisena.

Saudi-Arabia isännöi F1-osakilpailua ensimmäistä kertaa, kun kuninkuusluokkaa ajetaan tänä viikonloppuna Jeddan katuradalla. Entinen F1-kuljettaja Rosberg sanoi suoraan olevansa iloinen, ettei ole itse ohjaimissa.

– Olen tehnyt muutaman kierroksen simulaattorilla. Uskokaa minua, tämä rata on täysin hullu, Rosberg sanoi YouTube-videollaan.

– Tämä on niin nopea, pakoon siltä ei pääse. Perällä on mutka, jonka vedät kahdeksannella vaihteella, lasket sitten seitsemännelle, ja mutka on lähes tasainen. Oikealla on seinä.

Rosberg katsoo, että rata kysyy suurta riskinottoa.

– Tästä tulee hullua. Ja rehellisesti, olen iloinen, etten ole autossa tänä kisaviikonloppuna.

Kysymys ja vastaus -osiossa Rosberg tituleerasi rataa myöhemmin "ultimaattiseksi haasteeksi".

– Tämä on vaarallista, oikein vaarallista.

– Ongelma on, että kun alat mennä, siellä on niin pölyistä ja siellä on hiekkaa, että se on niin liukasta.

Leclerc rysäytti jo rajusti

Kuskit ajoivat perjantaina Saudi-Arabiassa jo kahdet vapaat harjoitukset, ja toisten treenien lopussa Ferrarin Charles Leclerc rysäytti rajusti seinään mutkassa 22.

Näet videon Leclercin ulosajosta jutun yläreunasta.

Mercedeksen Lewis Hamilton lähenteli perjantain nopeimmalla kierroksellaan maagista 250 kilometrin keskituntinopeutta lukemin 249,684. Ilmassa on huolta, että katuradalla poikkeukselliset nopeudet yhdistettynä huonoon näkyvyyteen tietävät lähes varmuudella vaaratilanteita hetkinä, jolloin nopealla kierroksella olevat kuljettajat lähestyvät hitaalla kierroksella olevia kuljettajia.

– Kun vauhtierot ovat tällaisia, olemme ehdottomasti vaaravyöhykkeellä, Hamilton esimerkiksi sanoi Autosportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat