Lewis Hamilton paljasti todellisen syyn, miksi Valtteri Bottas on ”kaikkien aikojen tallikaveri”

Mercedeksen brittimestari Lewis Hamilton on pitänyt Valtteri Bottasta hänen ”kaikkien aikojen parhaana tallikaverina”. Nimitys on kova, sillä Hamilton on ajanut samassa tallissa muun muassa Fernando Alonson ja Nico Rosbergin kanssa. Nyt Hamilton avaa, miksi hän nostaa Bottaksen arvoon arvaamattomaan.

Bottas siirtyi Mercedekselle kaudelle 2017. Hän korvasi Nico Rosbergin, joka päätti F1-uransa maailmanmestaruuteen.

Hamilton on voittanut tuon jälkeen jokaisen kuljettajien maailmanmestaruuden. Mercedes on puolestaan juhlinut jokaista tallimestaruutta Bottaksen aikakaudella.

Ennen Bottaksen Alfa Romeo -siirron varmistusta Hamilton sanoi suomalaisesta kuolemattomat sanat:

– Hän on paras tallikaveri, mitä minulla on koskaan ollut, Hamilton totesi.

Nyt Hamilton avaa ja perustelee heittoaan.

– Jos rehellisiä ollaan, niin iso osa tuosta liittyy siihen, missä vaiheessa elämääni olen ollut, Hamilton aloitti Sky Italian haastattelussa.

– Kun olin nuori, tapaisin Alonson. Olin innoissani ja olin lahjakas, mutta en osannut vielä hallita kaikkea.

– Sitten olin erilaisessa asemassa (Heikki) Kovalaisen, Jensonin (Button) ja Nicon kanssa. Opin heiltä kaikilta juttuja.

Hamiltonin mukaan hänen ja Bottaksen välinen yhteistyö on ollut ”uniikilla tasolla”.

– Sanoin häntä vasta parhaaksi tallikaveriksi, mitä minulla on koskaan ollut. Mutta pitää ottaa huomioon se, että mitä se väite tarkoittaa. Taistelemme kahdesta eri mestaruudesta. Yritämme voittaa kuljettajien ja valmistajien tittelin. Silloin on tehtävä yhteistyötä.

– Tuntuu siltä, että minulla on nyt ensimmäinen tallikaveri, jonka kanssa voin aidosti kommunikoida, Hamilton perustelee Bottaksen valintaa.

– Kumpikin voi sanoa avoimesti sen, että miltä auto tuntuu tai miltä jokin muutos tuntuu ilman, että pitää salata mitään. Sillä tavoin voimme auttaa meitä molempia ja saamme parhaan version irti itsestämme.

– Tätä ei ole ollut kenenkään muun kuskin kohdalla. Siksi tilanne on uniikki.

– Ennen kaikkea kanssakäyminen on erittäin humaanista. Kun poistumme radalta, juttelemme kuin herrasmiehet. Ei mitään kikkoja tai temppuja, Hamilton sanoo hänestä ja Bottaksesta.

Lue myös:

    Uusimmat