NHL-tähti mokasi ja ratkoi, Toni Söderholmin Saksa vaikeuksien kautta voittoon – Iso-Britannia oli lähellä sensaatiota

Iso-Britannia kiusasi toden teolla Saksaa, mutta ei lopulta mahtanut paremmalleen mitään jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa. Saksa voitti lopulta 3-1.

Ison-Britannian maalivahti Ben Bowns nousi ottelun hahmoksi.

28-vuotias maalivahti kiusasi torjunnoillaan Saksaa kauan, ja pysäytti kiekon ottelun aikana yhteensä 24 kertaa.

Saksa meni 1-0-johtoon 18-vuotiaan Moritz Seiderin osumalla vasta toisessa erässä. Kolmannen erän alussa Saksan NHL-supertähti Leon Draisaitl sössi kiekon suoraan Ison-Britannian hyökkääjälle Mike Hammondille, joka viimeisteli 1-1-tasoitusmaalin.

Hammondin maali oli historiallinen, sillä se oli Ison-Britannian ensimmäinen osuma MM-kisojen A-sarjassa 25 vuoden tauon jälkeen.

Hammondin maali jäi lopulta laihaksi lohduksi. Yasin Ehliz viimeisteli 2-1-voittomaalin ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Draisaitl kuittasi erheensä ja ampui loppulukemat 3-1.

Saksan päävalmentajalle Toni Söderholmille ottelu oli ensimmäinen MM-kisojen A-sarjassa vastuuluotsina.