NHL-supertähti Artemi Panarin lähetti tukensa Aleksei Navalnyille – jatkoi samalla poikkeuksellista linjaa

3:27
Videolla juttua viime yön NHL-kierroksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:n suurimpiin tähtiin lukeutuva venäläishyökkääjä Artemi Panarin teki poliittisen eleen, kun hän osoitti tukensa Venäjän oppositiojohtajalle Aleksei Navalnyille. Panarin on yksi harvoista venäläisistä urheilijasupertähdistä, jotka ovat asettuneet Vladimir Putinia vastaan.

Panarin, 29, julkaisi torstaina Instagram-päivityksen, jossa näkyy Aleksei Navalny, hänen vaimonsa ja perheen kaksi lasta. Saatesanoiksi Panarin kirjoitti viestin ”vapaus Navalnylle”.

Navalnyi on Venäjän oppositiojohtaja ja yksi Kremlin vallanpitäjien isoimmista kriitikoista. Hänet myrkytettiin elokuussa Venäjällä, minkä jälkeen hänet siirrettiin Saksaan sairaalahoitoon. Navalnyi on syyttänyt tapauksesta Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä, joka Navalnyin mukaan toimi presidentti Vladimir Putinin käskystä. Kreml on kiistänyt syytökset.

Navalnyi pidätettiin välittömästi sen jälkeen, kun hän palasi Venäjälle. Muun muassa Suomen pääministeri Sanna Marin otti aiheeseen kantaa twiittaamalla, että oppositiojohtaja Navalnyi pitäisi vapauttaa.

– Myös muut hänen saapumisensa yhteydessä pidätetyt henkilöt pitäisi vapauttaa. Venäjän tulisi tutkia Navalnyin myrkytystä ja suojella demokratiaan kuuluvan opposition oikeuksia, Marin kirjoitti.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä New York Rangersia edustavan Panarinin kannanotto on poikkeuksellinen, sillä aiemmin hyvin harvat korkeamman luokan venäläiset urheilutähdet ovat asettuneet presidenttiä Vladimir Putinia vastaan.

Panarin on ottanut aiemminkin kantaa Venäjän politiikkaan kritisoimalla muun muassa maan kehitysnäkymiä. Panarinin mukaan Venäjällä keskitytään vain viemään Moskovaa ja Pietaria eteenpäin, kun taas muu maa junnaa pahasti paikoillaan.

Panarin oli viime kaudella ehdolla NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän nakutti 69 runkosarjaottelussa tehot 32+63=95.

Hänet on nähty edellisen kerran Venäjän maajoukkuepaidassa keväällä 2017, jolloin hän paukutti MM-kisoissa yhdeksään otteluun 17 (4+13) tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja