NHL-superpakki Erik Karlsson vaihtamassa seuraa – Sebastian Ahon tähdittämä Carolina painaa kovaa päälle

Massiivisella sopimuksella San Jose Sharksin riveissä pelaava Erik Karlsson on vaihtamassa seuraa kesän aikana. Pittsburgh Penguinsin on kerrottu neuvottelevan siirrosta, mutta myös Carolina Hurricanes on ilmoittautunut mukaan kilpaan.

Vastikään NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Erik Karlsson on lähdössä San Jose Sharksin uudelleenrakennusprojektin alta pois toiseen seuraan.

Ruotsalaistähden perässä on ainakin Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin tähdittämä Pittsburgh Penguins, jonka on kerrottu neuvottelevan San Jose Sharksin kanssa potentiaalisesta vaihtokaupasta. NHL Networkin asiantuntijan Mike Ruppin tietojen mukaan kaupan toteutumiseksi vaadittaisiin kuitenkin kolmannen NHL-seuran osallistumista ja mahdollisesti päivien työstöä.

Pittsburghin GM Kyle Dubas myönsi lauantaina medialle, että seura on kiinnostunut 33-vuotiaasta Karlssonista.

– Kun tuon kaliiperin pelaaja tulee saataville, on realistista odottaa, että me olemme jollain tapana mukana keskusteluissa, Dubas myönsi sanojaan asetellen.

NHL:n konkaritoimittajan Pierre LeBrunin mukaan myös Carolina Hurricanes on kiinnostunut Karlssonista.

– Hurricanes jatkaa Erik Karlssonin tavoitteluaan. Katsotaan, miten tämä etenee, mutta seuraavien 24–48 tuntia pitäisi olla kiinnostavia tuolla saralla, LeBrun tviittasi.

Peräti 101 pistettä viime kaudella nakuttaneen Karlssonin saapuminen Carolinaan olisi suomalaisittain mielenkiintoista, sillä seuraa tähdittää ykköshyökkääjä Sebastian Aho. Myös Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen ja Antti Raanta edustavat Raleigh'n ylpeyttä.

Kauppoja mutkistanee ainakin se, että Karlssonin sopimus on NHL:n mittapuulla massiivinen. Hän ansaitsee seuraavasta neljästä vuodesta keskimäärin 11,5 miljoonaa dollaria per kausi. Lisäksi Karlssonin sopimuksessa on tiettävästi pykälä, jonka mukaan hänen pitää hyväksyä seurasiirto ennen sen toteutumista.

Lue myös:

    Uusimmat