NHL:n yön suomalaiset: Aleksander Barkov osui jälleen Dallasin verkkoon – suomalaispuolustajan näyttävä syöttö vapautti sentterin maalintekoon

Markus Nutivaara ja Aleksander Barkov järjestelivät ottelun avausmaalin Floridan Panthersin ja Dallas Starsia ottelussa NHL:ssä. Florida kaatoi lopulta viime kauden finalistin jatkoajalla 3–2.

Nutivaaran ja Barkovin tähtihetki osui ensimmäisen erän 12. minuutille. Nutivaara sai kiekon Jonathan Huberdeaulta hyökkäysalueen vasemmalla laidalla ja löysi vapaaksi maalin edustalle jääneen Barkovin nopealla syötöllä. Suomalaissentteri ei erehtynyt, vaan ujutti kauden 18. maalinsa Anton Khudobinin ohi maaliin.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Maali nosti Barkovin kauden pistesaldoksi 18+26=44. Pisteet ovat syntyneet 36 ottelussa. Maali oli Barkoville kauden neljäs Floridan Dallasia vastaan pelaamissa viidessä ottelussa. Nutivaaralle syöttöpiste oli kauden neljäs. Puolustajan maalisaldo on yhä nollilla.

Ottelu eteni lopulta jatkoajalle saakka. Ratkaisu nähtiin ajassa 63.09, kun Frank Vatrano osui Gustav Forslingin ja MacKenzie Weegarin syötöstä.

Kiviranta    DAL loukkaantunut

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.