NHL:n supertähti Connor McDavid tyrmää kauden yllä leijuvan vaihtoehdon – "Jätkät yrittäisivät tappaa toisiaan"

4:02
Videolla Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutuksia NHL:ään.

Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid ei halua, että tauolla oleva NHL-kausi jatkuisi suoraan pudotuspeleillä.

NHL-kausi on toistaiseksi tauolla koronaviruksen aiheuttaman suuren leviämisriskin vuoksi. Osa pelaajista on keksinyt itselleen monenlaista puuhaa, mutta McDavid on käyttänyt vapaa-aikansa hillitysti.

– En ole tehnyt oikein mitään. Minulla ei ole mitään salaisia taitoja, McDavid sanoo TSN:n mukaan.

Monet urheilutapahtumat ja -sarjat ovat jo taipuneet koronaviruksen edessä. Euroopan kiekkokaudet päättyivät ennenaikaisesti ja olympialaiset sekä jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin. NHL kuitenkin haluaa vielä viedä kautensa loppuun asti.

NHL-kauden jatkumisesta liikkuu monenlaisia spekulaatioita. Edmonton-tähti McDavid tyrmää kuitenkin yhden esillä olleen vaihtoehdon välittömästi.

– Minusta emme voi vain astua pudotuspeleihin. Ensimmäisessä pelissä Calgary tulisi Edmontoniin ja jätkät juoksisivat ympäriinsä yrittäen tappaa toisiaan, kun he eivät ole pelanneet kahteen kuukauteen. Haluamme pitää pelaajat terveinä. Kokonainen kausi on reilu kausi, McDavid sanoo.

Edmonton oli ennen kauden keskeytymistä kovaa vauhtia matkalla kohti pudotuspelejä. Läntisen konferenssin neljännellä sijalla majailevan joukkueen ykköstähti harmittelee tämänhetkistä epävarmaa tilannetta, mutta tiedostaa kuitenkin prioriteetit.

– Se on ikävää, koska joukkueella on hyvä vuosi. Terveys ja turvallisuus ovat kuitenkin tärkeitä. Jääkiekko voi odottaa. On tärkeää, että ihmiset huolehtivat toisistaan, jotta pääsemme tästä yli ja voimme pelata jälleen jääkiekkoa, McDavid toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja