NHL:n nuori suomalaisvahti hämmentyi Anaheim-tähden huimasta tempusta – "Ei tuollaista näe usein"

3:39
Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Buffalo Sabresin suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen joutui todistamaan Anaheim Ducks -tähti Trevor Zegrasin juonimaa upeaa täysosumaa lähietäisyydeltä.

Kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Luukkonen joutui taipumaan Anaheimia vastaan pelatussa ottelussa kahdesti. Ensimmäinen takaisku oli häikäisevän taidonnäytteen tulos.

Anaheim-tähti Trevor Zegras veivasi pelivälineen maalin takana lavansa päälle ja vippasi kiekon maalin yli Sonny Milanolle. Milano löi kiekon ilmasta sisään ohi hölmistyneen Luukkosen. 22-vuotias Luukkonen ei voinut ottelun jälkeen kuin hämmästellä upeaa osumaa.

– Kun pelaajalla on kiekko lavansa päällä, hän voi tehdä oikeastaan mitä tahansa. On vaikea arvioida, mitä seuraavaksi tapahtuu. Jos he onnistuvat pelissä, se on hieno maali, mutta ei tuollaista näe usein. Ei siihen ole juurikaan enempää sanottavaa, Luukkonen pohti medialle ottelun jälkeen.

Myös osuman juoninut kaksikko oli mykistynyt osumastaan. Maalintekijä Milano yritti kannustaa Zegrasia tekemään ilmaveiviä, mutta Zegras päättikin tarjoilla ilmiömäisen leivoksen maalin edustalle.

– Kun kuulin hänen huutavan, halusin saada kiekon hänelle. En vieläkään voi uskoa, että se onnistui. Se on aika hauskaa. Olen kokeillut sitä pari kertaa, eikä se ole käynyt lähelläkään. Se, että hän pystyi lyömään kiekon sisään suoraan ilmasta, oli melko uskomatonta, Zegras hehkuttaa Sportsnetin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja