Aleksander Barkovilta käsittämätön temppu: "Tuo on katsottava videolta"

Aleksander Barkovilta uskomaton suoritus – suomalaissentteri harhautteli kiekolla suoraan ilmasta 0:43
Katso: Aleksander Barkovilta uskomaton suoritus – suomalaissentteri harhautteli kiekolla suoraan ilmasta (NHL.com)

Aleksander Barkov kipparoi Florida Panthersin isoon voittoon vierasottelussa New York Rangersia vastaan. Kaksi osumaa syöttäneen Barkovin taidonnäyte Floridan ensimmäisessä maalissa oli vertaansa vailla.

– Se on niin kuin useimmat asiat, joita hän tekee. Tuo on katsottava videolta uudelleen, koska sitä ei osaa arvostaa tarpeeksi siinä hetkessä, Florida Panthersin päävalmentaja Paul Maurice summasi Aleksander Barkovin huikeasta taidonnäytteestä.

– Melko uskomattoman lahjakas nuori mies, Maurice jatkoi.

Katso Aleksander Barkovin huikea suoritus artikkelin yllä olevalta videolta!

Floridan 4–2-voittoon päättyneen ottelun upein osuma nähtiin toisessa erässä, kun Aleksander Barkov toi kiekon ylivoimalla Rangersin päätyyn. Syötön vastaanotossa kiekko nousi ilmaan, mutta se ei ollut Tappara-kasvatille ongelma. Taidokkaat harhautukset ilmassa veivät puolustuksen kahville ja täydellinen syöttö takatolpalle Sam Reinhartille teki maalintekijän työn helpoksi.

NHL:n virallinen tili X:ssä tiedusteli, oliko tässä kauden hienoin esityö.

Barkov itse oli tutun vaatimaton jonglöörisuorituksestaan.

– Näin, että hän (Reinhart) menee sinne (takatolpalle), joten yritin pelata hänelle kiekon. Onnistuin siinä, Barkov summasi.

– Se oli iso maali (1–1-tasoitus) meille. Ei sillä ollut väliä, miten se kiekko menee maaliin, se antoi meille energiaa, Barkov summasi.

Reinhart siirsi Floridan paria minuuttia myöhemmin 2–1-johtoon jälleen Barkovin syötöstä. Maali katsottavissa alta.

Tuttu kaava Floridan otteluissa: Aleksander Barkov tarjoilee, Sam Reinhart laukoo maalin 0:30

Ottelun loppulukemat 4–2 tyhjään maalin teki Floridan Anton Lundell.

Florida vankisti voitollaan asemiaan itäisen konferenssin ja koko NHL:n runkosarjan kärkijoukkueena. 62 ottelusta 42 voittoa raapinut Panthers on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa.