Mainos

Nettiposti helpottaa rikos- ja vakuutusilmoitusten tekoa

Sähköisten rikos- tai vakuutusilmoitusten tekeminen on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Nettipostin käyttö helpottaa ruuhkia ja nopeuttaa asioiden käsittelyä.

Yhä useampi firma ja palvelulaitos on avannut sähköisen palvelulinjan asiakkaidensa käyttöön. - Kyllä kansa näyttää sen oppineen. Innokkaasti näitä tehdään. Pieniä puutteita niissä on. Ja jos jotakin haluttaisiin mainita puutteista, niin teon kuvaukseen voisi kansalainen kiinnittää enemmän huomiota, ylikomisario Olli Yliskoski Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Nettiposti helpottaa ruuhkia poliisiaseman luukun takana ja puhelimessa. Netin käyttö sopii parhaiten pienten varkauksien ja vahingontekojen ilmoittamisen.

Helsingin poliisilaitoksen eteläinen piiri vastaanottaa päivittäin 30-100 ilmoitusta, joista 15-20 prosenttia tulee jo netin kautta.

Helsingin poliisilaitos aloitti netti-ilmoitusten vastaanoton tänä keväänä, mutta verohallitus otti sähköiset ilmoitukset käyttöön jo vuonna -97. - Arvonlisäverovelvollisia on noin 220 000 ja rekisteröityjä työnantajia on noin 120 000 ja näistä joukoista enimmillään noin neljännes on saatu sähköisen ilmoittamisen piiriin, apulaisjohtaja Kalevi Heiliö verohallituksesta kertoo.

Sähköpostilla on jo tuotannollista merkitystä. - Se merkitsee vähennyksiä joissain toisissa toimintamuodoissa ja aletaan valmistautua esimerkiksi paperilomakejakelujen pienentämiseen ja muihin kevennystoimiin joissain toisilla sektoreilla, Heiliö listaa etuja.

Vakuutusyhtiöistä asialle ehti ensimmäisenä entinen Sampo, nykyinen If Vahinkovakuutusyhtiö 1990-luvun loppupuolella. Tällä hetkellä kaikista korvaushakemuksista kymmenisen prosenttia tulee netin kautta. Tapaturma- ja sairaskorvauksista jopa viidesosa.

- Me olemme antaneet meidän netissä asioiville korvausasiakkaille sellaisen palvelulupauksen, että me reagoimme asiaan välittömästi ja viimeistään kahden vuorokauden kuluessa, johtaja Riitta Lusenius If Vahinkovakuutus Oy:stä kertoo.

Asiakkaiden yhteydenottoja kertyy vuosittain noin 100 000.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.