Televisiolupamaksun korvaava Yle-vero jakaa kansan kahtia. MTV3:n nettikysymykseen vastanneista yli puolet on sitä mieltä, ettei Yle-vero ole entistä televisiomaksua parempi.
– On paljon esimerkiksi vanhoja ihmisiä, jotka eivät omista televisiota. Miksi heidän täytyy maksaa?
– Ei mitään Yle-veroa, töllöstä ei tule muutenkaan mitään hyvää ohjelmaa, Yleltä varsinkaan. Jos tuleekin, niin uusintoja uusintojen perään.
– Nyt kaikki joutuvat verolle pantaviksi, kuten jo ammoisina aikoina – mutta sillä erotuksella, että nekin maksavat, joilla ei tv:tä ole.
– TV-maksu on kriminalisoinut minut vuosiksi, en ole sitä koskaan maksanut. Nyt tulee ensimmäinen kerta koko elämäni aikana, kun niin ei tapahdu. Ovenkin voi kohta avata ilman minuutin mittaista ovisilmään tuijottamista.
– Asun pääasiassa Espanjassa, mutta olen maksanut verot Suomeen. Nyt täytyy harkita asiaa uudelleen. Olen kuukauden lomalla kesäisin, eikä minulla ole edes telkkaria. Hullua touhua, ei mitään loogisuutta.
– On väärin, jos verotetaan sellaista, joka ei omista televisiota. Vielä enemmän on väärin, jos kyseiseen huushollin puolisoakin verotetaan aiheetta.
Kuitenkin vajaasta 600 vastanneesta noin 46 prosenttia on sitä mieltä, että Yle-vero on nykyistä televisiolupamaksua parempi tapa kerätä varoja.
– Kaikki maksavat sen kiltisti, eikä kukaan ei pääse luistamaan. Se on myös oikeudenmukainen: mitä enemmän tienaat, sitä suurempi maksu.
– Tulee mulle halvemmaksi kuin nykyinen maksu. Ja saadaan kaikki lintsaritkin mukaan!
– Periaatteessa koko tv-maksu on huono, mutta näin se on ainakin oikeudenmukainen.
– Tasa-arvoisempi ratkaisu tulojen ja menojen suhteen. Tässä huomioidaan sairaat, pieneläkeläiset, yksinhuoltajat, työttömät ja opiskelijat.
– Nyt yksinelävä maksaa saman verran kuin esimerkiksi nelihenkinen perhe, todella epäreilua. Uudessa maksussa kaikki, jotka tienaavat jotakin, joutuvat osallistumaan oman maksukykynsä mukaan.
(MTV3)
Yle tyytyväinen rahoitusratkaisuun: "Edistää oikeudenmukaisuutta"