Mainos

Nettikysymys: Kansa ärähtää Yle-verolle

Televisiolupamaksun korvaava Yle-vero jakaa kansan kahtia. MTV3:n nettikysymykseen vastanneista yli puolet on sitä mieltä, ettei Yle-vero ole entistä televisiomaksua parempi.

– On paljon esimerkiksi vanhoja ihmisiä, jotka eivät omista televisiota. Miksi heidän täytyy maksaa?

– Ei mitään Yle-veroa, töllöstä ei tule muutenkaan mitään hyvää ohjelmaa, Yleltä varsinkaan. Jos tuleekin, niin uusintoja uusintojen perään.

– Nyt kaikki joutuvat verolle pantaviksi, kuten jo ammoisina aikoina – mutta sillä erotuksella, että nekin maksavat, joilla ei tv:tä ole.

– TV-maksu on kriminalisoinut minut vuosiksi, en ole sitä koskaan maksanut. Nyt tulee ensimmäinen kerta koko elämäni aikana, kun niin ei tapahdu. Ovenkin voi kohta avata ilman minuutin mittaista ovisilmään tuijottamista.

– Asun pääasiassa Espanjassa, mutta olen maksanut verot Suomeen. Nyt täytyy harkita asiaa uudelleen. Olen kuukauden lomalla kesäisin, eikä minulla ole edes telkkaria. Hullua touhua, ei mitään loogisuutta.

– On väärin, jos verotetaan sellaista, joka ei omista televisiota. Vielä enemmän on väärin, jos kyseiseen huushollin puolisoakin verotetaan aiheetta.

Kuitenkin vajaasta 600 vastanneesta noin 46 prosenttia on sitä mieltä, että Yle-vero on nykyistä televisiolupamaksua parempi tapa kerätä varoja.

– Kaikki maksavat sen kiltisti, eikä kukaan ei pääse luistamaan. Se on myös oikeudenmukainen: mitä enemmän tienaat, sitä suurempi maksu.

– Tulee mulle halvemmaksi kuin nykyinen maksu. Ja saadaan kaikki lintsaritkin mukaan!

– Periaatteessa koko tv-maksu on huono, mutta näin se on ainakin oikeudenmukainen.

– Tasa-arvoisempi ratkaisu tulojen ja menojen suhteen. Tässä huomioidaan sairaat, pieneläkeläiset, yksinhuoltajat, työttömät ja opiskelijat.

– Nyt yksinelävä maksaa saman verran kuin esimerkiksi nelihenkinen perhe, todella epäreilua. Uudessa maksussa kaikki, jotka tienaavat jotakin, joutuvat osallistumaan oman maksukykynsä mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.