Nettikysymys: Kansa ärähtää Yle-verolle

Televisiolupamaksun korvaava Yle-vero jakaa kansan kahtia. MTV3:n nettikysymykseen vastanneista yli puolet on sitä mieltä, ettei Yle-vero ole entistä televisiomaksua parempi.

– On paljon esimerkiksi vanhoja ihmisiä, jotka eivät omista televisiota. Miksi heidän täytyy maksaa?

– Ei mitään Yle-veroa, töllöstä ei tule muutenkaan mitään hyvää ohjelmaa, Yleltä varsinkaan. Jos tuleekin, niin uusintoja uusintojen perään.

– Nyt kaikki joutuvat verolle pantaviksi, kuten jo ammoisina aikoina – mutta sillä erotuksella, että nekin maksavat, joilla ei tv:tä ole.

– TV-maksu on kriminalisoinut minut vuosiksi, en ole sitä koskaan maksanut. Nyt tulee ensimmäinen kerta koko elämäni aikana, kun niin ei tapahdu. Ovenkin voi kohta avata ilman minuutin mittaista ovisilmään tuijottamista.

– Asun pääasiassa Espanjassa, mutta olen maksanut verot Suomeen. Nyt täytyy harkita asiaa uudelleen. Olen kuukauden lomalla kesäisin, eikä minulla ole edes telkkaria. Hullua touhua, ei mitään loogisuutta.

– On väärin, jos verotetaan sellaista, joka ei omista televisiota. Vielä enemmän on väärin, jos kyseiseen huushollin puolisoakin verotetaan aiheetta.

Kuitenkin vajaasta 600 vastanneesta noin 46 prosenttia on sitä mieltä, että Yle-vero on nykyistä televisiolupamaksua parempi tapa kerätä varoja.

– Kaikki maksavat sen kiltisti, eikä kukaan ei pääse luistamaan. Se on myös oikeudenmukainen: mitä enemmän tienaat, sitä suurempi maksu.

– Tulee mulle halvemmaksi kuin nykyinen maksu. Ja saadaan kaikki lintsaritkin mukaan!

– Periaatteessa koko tv-maksu on huono, mutta näin se on ainakin oikeudenmukainen.

– Tasa-arvoisempi ratkaisu tulojen ja menojen suhteen. Tässä huomioidaan sairaat, pieneläkeläiset, yksinhuoltajat, työttömät ja opiskelijat.

– Nyt yksinelävä maksaa saman verran kuin esimerkiksi nelihenkinen perhe, todella epäreilua. Uudessa maksussa kaikki, jotka tienaavat jotakin, joutuvat osallistumaan oman maksukykynsä mukaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat