Mainos

Nettikysymys: Influenssarokotus ei kiinnosta

MTV3:n nettikysymykseen vastanneista hieman yli 3000 lukijasta valtaosa on sitä mieltä, että influenssarokotteen neula ei tänä syksynä ihoon pistä. Ei-äänen influenssarokotteelle antoi 75,4 prosenttia vastanneista. Rokotteen kertoo ottavansa 18,7 prosenttia äänen antaneista. Loput äänestykseen osallistuneista ei vielä osannut sanoa ottaako rokotteen.

Kieltäytyjistä suurin osa pitää influenssarokotetta liioitteluna.

- Yliarvostettua. Tavallinen jokasyksyinen räkätauti, pääseepähän hetkeksi stressaamasta koulun vuoksi, kirjoitta nimimerkki Tonttu.

- Ei ole tarvetta, Oy Alko Ab:n tuotteet torjuvat flunssan, sanoo nimimerkki Jonas.

- Flunssa tulee jos tulee. Rokotus suojaa vain yhdeltä räkätaudilta!

Myös epäluottamusta rokotuksiin on havaittavissa. Osa vastaajista sanoo mieluummin sairastavansa muutaman päivän, kuin ottavansa epäluotettavan rokotteen.

- Sikapiikin jälkeen pelkään jo kaikkia rokotteita, kiteyttää nimimerkki Piikkisika.

- Flunssat ovat ennenkin menneet ohi sairastamalla eikä nämä nykyiset ole sen kummenpia. Lääkefirmoja en aio vastaisuudessakaan tukea moisia rokotteita ottamalla. Hieman epäilyttää koko trendi rokotuksien suhteen ja yleisen mielipiteen muokkaaminen rokotemyönteiseksi pelkästään vain lääketeollisuuden tuottojen maksimoimiseksi, purkaa tuntojaan puolestaan Neiti 47.

Rokotteen vaikutukset herättävät myös ristiriitaisia tunteita. Jotkut kysymykseen vastanneista kokevat sairastuneensa rokotteesta entistä pahemmin, joillekin siitä on ollut todella hyötyä.

- Tietenkin otan, olen ottanut joka vuosi ja terveenä pysynyt. Ne, jotka väittävät sairastaneensa koko talven rokotuksen jälkeen, eivät tiedä mitään. Jos menet sairaana rokotukseen tai olet juuri sairastumassa , saat kyllä reippaan taudin. Oma vika, sanoo nimimerkki Tinja.

- Jo viitenä vuonna peräkkäin olen ottanut ko. rokotuksen, enkä tänä aikana ole sairastanut influenssaa ollenkaan, joten otan "piikin" vastakin, lupaa nimimerkki Kyllä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.