Mainos

Nettihuutokaupassa huijannut yhdyskuntapalveluun

Hämeenlinnan käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen 44 petoksesta seitsemän kuukauden vankeuteen, joka muutettiin yhdyskuntapalvelukseksi.

Mies laittoi internetin huutokauppapalveluun ilmoituksia, joissa hän myi puhelimia ja muuta elektroniikkaa. Tosiasiassa miehellä ei ollut mitään myytävää. Kaupat sovittiin ja mies lupasi toimittaa eripuolilta Suomea oleville ostajille tavarat sen jälkeen rahat tulevat hänen tililleen.

Mies tehtaili heinäkuunlopun ja marraskuun 2007 välillä yhteensä 44 petosta. Yksittäiset petokset olivat summiltaan pienehköjä, parista kympistä noin kolmeen sataan euroon. Poliisin mukaan yksittäisinä tekoina tällaisista selviäisi sakoilla.

Petetyt ihmiset tekivät ilmoituksia omien paikkakuntiensa poliisiin, jotka pyysivät kuulustelemaan hämeenlinnalaismiestä epäiltynä yksittäisiin pieniin petoksiin. Kuulustelupyyntöjä tipahteli Hämeenlinnan poliisiin, jolloin havaittiin miehen touhujen laajuus.

Käräjäoikeus katsoi, että vaikka aiheutuneen taloudellisen vahingon määrä ei ole kaikkien syytekohtien osalta suuri, niin tekoja on huomattava määrä, ne ovat suunnitelmallisia, keskenään samanlaisia ja ne kytkeytyvät myös ajallisesti läheisesti toisiinsa.

Mies tuomittiin myös korvaamaan rahansa menettäneille yhteensä noin 4000 euroa. Mies menetti myös rikoksentekovälineenä käyttämänsä tietokoneensa valtiolle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.