Netistä löytää myös joululahjavinkkejä

Mitä papalle joululahjaksi? Kas siinä pulma. Jos pitkät kalsarit ja partavedet kyllästyttävät lahjansaajan lisäksi jo antajaakin, lahjavinkkejä voi etsiä netin lukuisilta jouluaiheisilta sivustoilta.

Katsotaanpa. Joululahjakone.fi neuvoo antamaan ukille aikaa - ei yhtään huono idea talouden taantuessa. Itse tehtyyn lahjakorttiin voi raapustaa lupauksen vaikkapa ikkunoitten pesusta. Tavaralahjaksi palvelu suosittelee halkojen kantoon tarkoitettua kassia.

Joululahja.org listaa koko joukon miehekkäitä lahjoja. Pakettiin voisi sen mukaan kääräistä vaikkapa autonavigaattorin tai peruutustutkan. Sivusto opettaa, että "mies haluaa tulla muistetuksi miehenä". Siksi pukinkonttiin sopivat mainiosti erilaiset työkalut, kuten moottorisaha.

Suomalainenjoulu.fi:n lahjakone suosittelee perinteistä kiinni pitävälle miehelle historia-aiheisia kirjoja ja kahvikuppeja. Jos joulupukilla on tarpeeksi tilaa reessä, lahjaksi voi harkita myös "city-potkuria", joka myös rollaattorina tunnetaan...

Tosimies lukee Mannerheimin puheita

Tavaratalojen lahjavinkeistä ei juuri löydy mitään uutta ja ihmeellistä. Anttilan nettimyynnissä miehille suositellaan Reino-tossuja, ja Sokoksen joulusivuilla on tarjolla perinteistä pyjamaa, partavettä ja kravattia - lahjoja, jotka eivät pikaisessa gallupissa saa miehiltä vihreää valoa ainakaan STT:n toimituksessa.

Jos isoisällä riittää huumorintajua, verkkokaupasta löytää helposti kaikenlaista todella tarpeellista tavaraa. Mulletoi.fi ehdottaa ulkoilmassa viihtyvälle esimerkiksi kynävirveliä. Pakattuna mustekynän kokoisen virvelin luvataan kannattavan jopa kahden ja puolen kilon painoisen saaliin.

Hauskatkaupat.fi puolestaan tarjoaa joulun hupilahjoiksi esimerkiksi tonttu-aiheista vessapaperia (punanuttu luonnollisesti istuu pytyllä). Possuileville papoille taasen voisi olla tarpeen aikuisten ruokalappu, jossa töpselikärsä kurkistaa rinnuksilta.

Lukemisesta pitäville kirjakaupat tarjoavat monenmoista opusta. Suomalaisen verkkokauppa ehdottaa "tosimiehelle" muun muassa Mannerheimin puheita 1918-47, ja Akateeminen suosittelee näköispainosta teoksesta Hieno mies - elämäntaidon ja säädyllisyyden oppikirja.

Hmmm, ehkä ne perinteiset villasukatkin ehtisi vielä neuloa...

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat