Neljävuotiaan tytön pelastaminen al-Holin pakolaisleiriltä on "liian vaarallista" – Kanada kieltäytyy lähettämästä diplomaattejaan alueelle

4:12
MTV Uutiset selvitti: Näin al-Holin suomalaisorvot tuodaan Suomeen ja näin heille täällä käy – "Tässä on lapsia, jotka ovat kokeneet hurjia"

Kanada on kieltäytynyt pelastamasta neljävuotiasta orpoa Amira-tyttöä al-Holin leiriltä, kertoo CTV News. Amira on Kanadan kansalainen.

Kurdi-viranomaiset ovat vahvistaneet löytäneensä tytön al-Holin pakolaisleiriltä viikonlopun aikana.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kommentoi päätöstä CTV:lle.

– Tällä hetkellä katsomme, että Kanadalaisviranomaisten lähettäminen Syyriaan ja noille pakolaisleireille on liian vaarallista, Trudeau sanoi.

Amiran vanhemmat lähtivät Syyriaan vuonna 2014 taistellakseen Isisin riveissä. Sittemmin vanhemmat saivat surmansa ilmaiskussa.
Amira löydettiin jo lähes vuosi sitten vaeltamasta yksinään Baghouzin kaduilla.

Tämän jälkeen hänet sijoitettiin Koillis-Syyriaan al-Holin pakolaisleirille, jonka oloja on kuvattu karmeiksi.

Amiran isovanhemmat ovat tuloksetta yrittäneet taivutella kanadalaisviranomaisia pelastamaan tytön. Heille on kerrottu, että Amiralta pitäisi ensin saada DNA-näyte, jotta voidaan varmasti todistaa tytön olevan Kanadan kansalainen.
Matkustusasiakirjojen saaminen on usean kuukauden prosessi ja edellyttää näytteen ottamista, mikäli tyttö onnistuttaisiin jollakin keinoin pelastamaan.

– Nyt kun hänet on löydetty, toivoisimme, että viranomaiset toimisivat välittömästi tässä asiassa. Haluaisimme, että tyttö tulisi kotiin mahdollisimman pian, sanoi tytön setä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja