Neljään vankilaan avataan jengiläisille tiukemmat tehostetun valvonnan osastot

Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin monenlaista väkivaltaa 7:33
Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin monenlaista väkivaltaa.

Rikosseuraamuslaitos avaa neljään vankilaan tehostetun valvonnan osastot, jotka on tarkoitettu erityisesti jengiläisille ja muille hankalille vangeille. Asiasta kertoi rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Arto Kujala Rikospaikka-ohjelmassa.

Katso videolta Rikospaikan haastattelu, jossa käsitellään vankiloiden turvallisuustilannetta.

Kujalan mukaan uusilla osastoilla tarkoituksena on parantaa vankiloiden turvallisuutta ja estää niin vartijoihin kuin toisiin vankeihin kohdistuva väkivalta, ahdistelu ja painostus.

Jengien valtaa vankiloissa on yritetty rajoittaa joko hajauttamalla vankeja tai kokoamalla heitä yhteen. Risessä on nyt valittu jälkimmäinen taktiikka.

– Tehostetun valvonnan osastoilla on tarkempi valvonta. Ne ovat astetta suljetumpia siinä mielessä, että tehostetun valvonnan osastoilla olevat eivät pääse muiden vankiryhmien kanssa tekemisiin.

Neljä vankilaa

Osastot avataan Riihimäelle, Turkuun, Mikkeliin ja Sukevalle. Yhteensä niissä on 147 paikkaa. Risessä niitä ei haluta kutsua jengiosastoiksi.

–Me emme halua kutsua niitä jengiosastoiksi Kaikki sinne sijoitettavat vangit eivät kuulu jengeihin, Kujala sanoo.

Osastoille päätyy sellaisia vankeja, jotka on yksilökohtaisissa riskiarvoissa arvioitu sellaisiksi, jotka edellyttävät tehostettua valvontaa.

Lue myös:

    Uusimmat