Neliraajahalvaantuneen naisen unelmaloma muuttui painajaiseksi, kun lentoyhtiö kadotti osan pyörätuolista: "Todella nöyryyttävä kokemus"

Britannialaisen Gemma Quinnin reissu Aasian läpi tyssäsi jo heti alkuunsa, sillä lentoyhtiö kadotti tärkeän osan hänen pyörätuolistaan ja hän on jäänyt jumiin Singaporeen, kertoo The Guardian.

Neliraajahalvaantunut Gemma Quinn, 35, matkusti aatonaattona Emirates -lentoyhtiön koneella Manchesterinsta Singporeen, josta hänen oli tarkoitus aloittaa 19 päivän reppureissu Aasian maasta toiseen kahden avustajan kanssa. Matka on kustantanut hänelle yli 15 000 puntaa.

Quinn kuitenkin joutui viettämään joulun hotellihuoneessa, sillä lentoyhtiö hukkasi hänen pyörätuolistaan tärkeän osan, jota ilman se on käyttökelvoton. Pyörätuoli on tehty mittatilauksena Quinnille, joka halvaantui lapsena auto-onnettomuudessa kaulasta alaspäin.

– Tämän oli tarkoitus olla unelmieni reissu, joka onkin nyt muuttunut todelliseksi painajaiseksi, Quinn sanoi medialle.

– Olen aina pyrkinyt elämään mahdollisimman normaalia ja aktiivista elämää. Matkailussa on aina ongelmansa, mutta en ole koskaan tuntenut itseäni niin invalidiksi kuin nyt, Quinn kuvaili.

Henkilökunta kantoi naisen lentokentän läpi

Reissun ensimmäinen etappi oli lentää Manchesterista Dubaihin. Siellä kuitenkin lentoyhtiön henkilökunta ilmoitti, että Quinnin useita tuhansia maksaneesta mittatilauspyörätuolista on kadonnut selkäosa. Ilman osaa pyörätuoli on käyttökelvoton.

Quinn sanoo olevansa hämmentynyt kokemuksesta. Koska hän ei voinut käyttää tuoliaan, henkilökunta kantoi hänet Dubain lentokentän läpi jatkolennolle Singaporeen.

– Se oli todella nöyryyttävä kokemus. Kerroin henkilökunnalle jatkuvasti, että jos he eivät löydä pyörätuolin kadonnutta osaa, minun ei ole mitään syytä jatkaa matkaani, Quinn kertoo.

– Minulle tuli tunne, että he vain halusivat minut ulos koneesta.

Quinn kertoo suostuneensa jatkolennolle, koska lentoyhtiö lupasi järjestää kadonneen osan hänelle siihen mennessä, kun hän laskeutuu Singaporeen.

"He vain kohauttivat olkiaan"

Naisen mukaan osaa ei ole vieläkään löydetty, eikä sitä oltu edes merkitty kadonneeksi hänen saapuessaan maahan.

Hänen oli tarkoitus juhlistaa uutta vuotta rantahuvilalla Kuala Lumpurissa, Malesiassa, mutta lentoyhtiön mukaan asialle ei voida tehdä mitään ennen joululomien päättymistä.

– Kun laskeuduin Singaporeen, mitään ei oltu järjestetty. Ainoa asia, jonka he tekivät, oli laittaa tuolini selkämykseen kiinni tyyny, joka pysyi paikallaan kahdella lentokoneen turvavyöllä. Kerroin heille, miten turvattomalta minusta tuntui, mutta he vain kohauttivat olkiaan, Quinn kertoo.

Lentoyhtiö ei ole vastannut median kommenttipyyntöihin. 

Quinn inspiroi lapsena prinsessa Dianaa

Quinn on ollut julkisuudessa aiemminkin. Vuonna 1995 hän kirjoitti kirjeen Teräsmies-elokuvista tutulle näyttelijälle Christopher Reevelle, joka oli hiljattain halvaantunut rastastusonnettomuudessa.

Quinn kannusti Reeveä tavoittelemaan unelmiaan vammautumisestaan huolimatta. Kirje nousi julkisuuteen ja asiat kehittyivät siihen pisteeseen, että myöhemmin samana vuonna pieni Quinn tapasi prinsessa Dianan.

Prinsessa Diana kirjoitti tapaamisen jälkeen kansainväliselle selkärankavammojen hyväntekeväisyysjärjestölle, että ajatus oman lapsen vammautumisesta on pelottava, ja siksi Gemman esimerkki toivosta ja rohkeudesta on todella inspiroiva. 

Prinsessan avustuksella Quinn keräsi hyväntekeväisyyteen satojatuhansia puntia, ja hänelle myönnettiin palkinto rohkeudesta. Myöhemmin hän osallistui myös Dianan hautajaisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja