Nelikuukautisen vauvan tapon epäily hämmentää ja surettaa pienessä kunnassa: "Oripäässä ei ole koskaan aiemmin tällaista käynyt"

1:38
Kunnanjohtaja oli järkyttynyt pienen Oripään kunnan traagisesta tapahtumasta. Videolla hän kommentoi tapausta.

Lounais-Suomen poliisi kertoi tänään tutkivansa viikonloppuna tapahtunutta neljäkuukautisen vauvan tappoa Oripäässä, Varsinais-Suomessa. Pienessä Oripään kunnassa tieto on järkyttänyt paikallisia ja herättänyt paljon kysymyksiä, kertoo kunnanjohtaja MTV:lle.

Oripään kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoo käyneensä tänään läpi tunteiden myllerryksen, joista päällimmäisenä oli aluksi epäusko.

– Tämähän tuli kuin salamana kirkkaalta taivaalta, kun yhtäkkiä sai eräästä lehdestä lukea, että tällaista on käynyt. Joten ensimmäisenä mietin, onko tämä edes totta, Tolppanen kertoo.

Ensimmäisenä hän vahvisti kunnan sosiaalijohtajalta, että tieto tosiaan pitää paikkaansa. Asian selvittelyn jälkeen kunnan viranomaiset jäävät odottamaan, mitä poliisin esitutkinnassa selviää. 

– Oripäässä ei ole koskaan aiemmin tällaista käynyt, ainakaan minun tietääkseni, Tolppanen toteaa.

Kunnan verkkosivuille on lisätty tietoa siitä, mihin ottaa yhteyttä mahdollisen kriisiavun tarpeessa.

"Hämmennys on tämän hetken tunne"

Pienessä Oripäässä, Loimaan ja Pöytyän naapurissa, asuu vain noin 1300 asukasta, joten yhteisö on tiivis. Tolppanen uskoo, että missä vain tällaiset tapahtumat herättäisivät samankaltaisia tunteita paikkakunnasta riippumatta.

– Se saa ihmettelemään, miten näin voi yleensäkään käydä. Olisiko tätä voitu ennaltaehkäistä ja miten? Eli enemmän tulee kysymyksiä ja luonnollisesti surua, Tolppanen sanoo. 

– Hämmennys on tämän hetken tunne täällä Oripäässä. 

Poliisi vaitonainen

Iltalehti uutisoi tänään aiemmin Lounais-Suomen poliisin tutkivan nelikuukautisen vauvan surmaa. Poliisi vahvisti MTV:lle tutkivansa asiaa lähtökohtaisesti tappona.

Tähän mennessä tapahtumien kulusta on oltu vaitonaisia. Poliisi on kuitenkin kertonut, että vauvalla oli sellaisia vammoja, jotka eivät voi olla itse aiheutettuja. 

Poliisi on ottanut kiinni epäillyn ja tutkii asiaa tappona. Lisätietoja epäillystä tai tapahtumien kulusta ei ole kerrottu julkisuuteen.

Miten suru-uutinen on otettu vastaan pienessä Oripäässä? Katso artikkelin alussa olevalta videolta Oripään kunnanjohtajan haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja