Navalnyi kritisoi venäläisvankien värväämistä sotilaiksi – "Mitä tällainen armeija voisi edes saada aikaan taistelussa?"

FSB:n entiset vakoojat kertovat CNN:n haastattelussa, mitä Venäjä nyt pelkää:"He tuntevat historiamme" 4:14
Video: FSB:n entiset vakoojat kuvailevat, miten Venäjän hallinto soluttautuu oppositioliikkeeseen Venäjällä ja ulkomailla.

Venäjä värvää vankeja sotimaan Ukrainaan. Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi esittää mielipiteensä aiheesta Twitterissä.

– Korkeimman turvallisuusluokan vankina minäkin haluan esittää mielipiteeni rikollisten värväämisestä sotaan, Navalnyi pohjustaa kirjoituksiaan.

– Olen lukenut surullisenkuuluisan videon transkriptin. Siinä on paljon puhuttavaa, muun muassa siitä, kuinka monet ihmiset päättävät nyt tehdä vakavan rikoksen tietäen, että vaikka he jäisivät kiinni, on olemassa keino välttää vankeusrangaistus, hän kirjoittaa.

Navalnyi ilmaisee näkökulmansa sisäpiiriläisenä. Hänen mukaansa monilla on näkemys, jonka mukaan murhaajat, ryöstäjät ja vakavia vammoja aiheuttaneet vangit ovat raakoja taistelijoita. Hänen mukaansa vankiloissa on erilaisia ihmisiä ja mukaan mahtuu varmasti myös muutama militantti henkilö.

– Mutta voin kertoa, että 90 prosenttia ajasta tappaja on kova juoppo, joka kerran juopotteli niin paljon, että puukotti naapuriaan, ryyppykaveriaan tai (yleisemmin) vaimoaan 18 kertaa.

– Varas on kaveri, joka rahan perässä menee ostoskeskuksiin ja kiristää puhelimia koululaisilta.

– Ryöstäjä on juoppo, joka väijyi naisia heidän koteihinsa, jossa hän vei heiltä laukut. Saadakseen laukun nopeammin, hän löi naisia vasaralla päähän.

– Vakavaan pahoinpitelyyn syyllistyneet joutuivat humalassa tappeluun, jossa he löivät jotakuta päähän nuijalla tai kivellä.

Mitä tällainen armeija voisi edes saada aikaan taistelussa? Navalnyi kysyy.

Navalnyin mukaan sille on syynsä, miksi entisiä vankeja ei oteta armeijaan. Ei Neuvostoliitossa, eikä nyt Venäjällä. Navlnyi sanoo lähes kaikilla vangeilla olevan ongelmia kurin kanssa ja vielä suurempia ongelmia alkoholin ja päihteiden kanssa.

Vangit olisivat Navalnyin mukaan täydellisiä sotilaita, jos tehtävä olisi tyhjentää kalustoista polttoaine, myydä se ja käyttää rahat viinaan.

– En usko kieltolakiin teloituksen uhalla. Kaikilla siellä on ase, eikä ole selvää, kuka ampuu kenetkin, Navalnyi kirjoittaa.

Navalnyin mukaan ainoa varma asia on, että vangit, jotka värvätään sotaan ja selviävät hengissä, eivät koskaan palaa normaaliin elämään.

 He jatkavat ryöstämistä ja tappamista, mutta nyt he myös vaativat erityiskohtelua, huutelua: "Me vuodatimme veremme teidän vuoksenne!" Ensimmäiset merkit tästä voi itse asiassa nähdä tällä videolla, hän kirjoittaa.

Navalnyi sanoo vankienhoitolaitoksen lainmukaisuuden ällöttävän häntä.

– Minua pidetään kuukauden ajan rangaistussellissä auki olevan napin takia, mutta samaan aikaan mies, joka on itsekin entinen rikollinen tulee huipputurvavankiloihin ja pitää puheita murhaajien edessä sanomalla: "Haen teidät ulos ja teen teistä myrskyjoukkoja."

– Voitteko kuvitella, millainen sotku maastamme on tullut? Navalnyi päätti Twitter-ketjunsa.

Lue myös:

    Uusimmat