Mainos

Nasima Razmyar: Paluu Afganistaniin on suuri haaveeni

Vuoden pakolaisnainen Nasima Razmyar ei koskaan jättäisi Suomea kokonaan, mutta unelmana olisi päästä vielä joskus synnyinmaahan Afganistaniin, jossa hän ei ole käynyt lapsuuden jälkeen.

– Toistaiseksi en ole käynyt siellä, mutta se on ehdottomasti suurimpia haaveitani. Haluaisin mennä Afganistaniin pitemmäksi aikaa ja perustaa sinne tyttökoulun, Nasima haaveilee.

Nasiman perhe on asunut Suomessa pian yhdeksäntoista vuotta ja he ovat kotiutuneet Pohjolaan mainiosti.

– Arvostamme tätä yhteiskuntaa ja ihmisiä. Täällä on perusturva jokaiselle, mutta myös sellaista puhtautta ja aitoutta, jonka me näemme ehkä paremmin kuin Suomessa aina asuneet. Ei ole montaa vastaavaa paikkaa maailmassa.

Nasima muistuttaa, että he olisivat voineet valita muunkin maan kuin Suomen. Hänen isänsä on kuitenkin aina painottanut perheelleen, että Suomi on paras paikka.

– En missään nimessä lähtisi täältä pois. Olen niin kotonani Suomessa. Ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman myötä tajusin, miten suvaitsevainen maa tämä on. Täällä ei ehkä halata heti, mutta toisia kyllä tuetaan ja kannustetaan, hän kiittää.

SDP:n ehdokkaana oleva Nasima lähteekin eduskuntavaaleihin luottavaisin mielin. Hänellä on sitoutunut tukiryhmä: muun muassa omat perheenjäsenet ovat luvanneet auttaa vaivojaan säästelemättä.

– Vaalibudjettini on lähes nollatasolla. Mutta en usko, että raha ratkaisee. Totta kai esitteet ja nettisivujen tekeminen maksavat, mutta pidän tärkeämpänä ihmisten kohtaamista. Jos vaalirahakohusta on seurannut jotain hyvää, niin ehkä se, että ehdokkaat ovat aiempaa paremmin samalla viivalla. Ehkä nyt puhutaan oikeista asioista ihmisläheisesti, eikä pelkkiä mainoslauseita.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja